Ξενάγηση προορισμού

ΤΡΙΚΑΛΑ (ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ)- ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -ΜΕΤΕΩΡΑ- ΕΛΑΤΗ -ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ -Λ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025

Περιλαμβάνονται:

  • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές σε οικονομική θέση
  • • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Antoniadis Hotel 4* στο κέντρο της Καλαμπάκας
  • • Δύο (2) πρωινά γεύματα στο ξενοδοχείο μας
  • • Δύο (2) δείπνα (σε μπουφέ) στο ξενοδοχείο μας
  • • Λεωφορείο του γραφείου μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • • Διόδια
  • • Συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

  •  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  •  Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο 7€ ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση
  •  Ποτά και αναψυκτικά στα γεύματα στο ξενοδοχείο μας
  •  Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η ημέρα Παρασκευή 03/01:ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Σάββατο 04/01: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ (ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ) - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ θα φτάσουμε στα όμορφα Τρίκαλα. Η πόλη είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης (σύμφωνα με τη μυθολογία, η νύμφη Τρίκκη ήταν κόρη του Πηνειού) πατρίδα του περίφημου γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού. Θα επισκεφτούμε το Μύλο των Ξωτικών, το εντυπωσιακότερο Χριστουγεννάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας, με το μεγάλο παγοδρόμιο και το απίθανο Fun Park, με παιχνίδια που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Θα θαυμάσουμε το σπίτι του Άη Βασίλη, θα κάνουμε τη βόλτα μας στη μαγική Χριστουγεννιάτικη αγορά με τα όμορφα διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια, θα ταξιδέψουμε στα πιο αγαπημένα παιδικά όνειρα με τα PLAYMOBIL, ενώ περιδιαβαίνοντας τη γλυκιά αγορά, θα παρασυρθούμε από τα εντυπωσιακά γλυκίσματα που κατασκευάζονται στο Εργαστήρι Σοκολάτας (Η είσοδος στο Μύλο είναι ΔΩΡΕΑΝ). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Καλαμπάκα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 05/01: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ – ΕΛΑΤΗ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων.Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη πάνω από την Καλαμπάκα. Τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα επισκεφτούμε τη γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου που βρί¬σκε¬ται α¬κρι¬βώς πά-νω α¬πό την Κα¬λαμ¬πά¬κα, με μαγευτική θέα και εί¬ναι το μό¬νο μο¬να¬στή¬ρι που ε¬πι¬σκέ¬πτε¬ται κα¬νείς χω¬ρίς να α¬νε¬βεί σκα¬λιά, καθώς η προ¬σπέ¬λα¬ση σ’ αυ¬τό γί¬νε¬ται με μι¬κρή γέ¬φυ¬ρα. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, θα κάνουμε σύντομη στάση για φωτογραφίες στο πέτρινο μονότοξο γεφύρι του Άγιου Βησσαρίωνα λίγο έξω από την Πύλη Τρικάλων, που κτίστηκε το 1514 και ένωσε τη Θεσσαλία με την Ήπειρο. Ανεβαίνοντας τις πλαγιές του Κόζιακα, μέσα σε ένα παραμυθένιο τοπίο με εντυπωσιακά έλατα και μικρά ρυάκια, θα φτάσουμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Μπορούμε να απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ απολαμβάνοντας το χιόνι ή να δοκιμάσουμε κάποιες από τις δραστηριότητες του Χιονοδρομικού.
Επόμενη επίσκεψή μας η πανέμορφη Ελάτη, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πίνδου. Βρίσκεται ανάμεσα σε πυκνά δάση από έλατα, με παλιά πέτρινα σπίτια, μικρές πλατείες στολισμένες με βρύσες και λιθόστρωτους δρόμους. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικά) και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Καλαμπάκα. Ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 06/01: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό μας, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό την πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας μας και δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός συναντούσε στα νότια τον Αχελώο. Πήρε το όνομά της από το στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, στον οποίο αποδίδεται η κατασκευή του εντυπωσιακού φράγματος που έδωσε νέα πνοή στην περιοχή με τη δημιουργία της. Οι επιβλητικές αλπικές βουνοκορφές των Αγράφων, οι ορμητικοί χείμαρροι, τα δαντελωτά φιόρδ και οι καταπράσινες όχθες της λίμνης, χαρίζουν μοναδικές εικόνες. Θα απολαύσουμε το τοπίο και θα παρακολουθήσουμε τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού για τον καθαγιασμό των υδάτων στην Πλαζ Πεζούλας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πειραιά, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η ημέρα Τρίτη 07/01: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο:275€ (ημιδιατροφή)

Τιμή για παιδιά 5 – 12 ετών:€ (σε δωμάτιο με δύο ενήλικες)

Επιβάρυνση μονόκλινου: 50€

Επιβάρυνση για τετράκλινη εσωτερική καμπίνα: 15€ ανά άτομο /διαδρομή
Επιβάρυνση για δίκλινη εσωτερική καμπίνα: 45€ ανά άτομο /διαδρομή

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Με τη δήλωση της συμμετοχής σας στην εκδρομή, θα πρέπει να καταβάλετε μία προκαταβολή ίση με το 30% της συνολικής αξίας .
 Εξόφληση εκδρομής 10-15 ημέρες πριν την αναχώρηση σε συνεννόηση με την ακτοπλοϊκή.
 Ακυρωτικά: 22 ημέρες πριν το ταξίδι επιστρέφετε όλο το ποσό * 21-15 ημέρες πριν από την αναχώρηση, επιστρέφετε το 50% του ποσού * 15 ημέρες πριν την αναχώρηση, δεν επιστρέφονται χρήματα. Αν το ταξίδι ακυρωθεί από το γραφείο, επιστρέφετε όλο το καταβληθέν ποσό.
 Στις οδικές πολυήμερες εκδρομές, οι αριθμημένες θέσεις θα αλλάζουν καθημερινά.
 Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος της εκδρομής για τεχνικούς λόγους ή ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.α).
 Για λόγους ασφαλείας ή όπου επιβάλλεται και κρίνεται σκόπιμο, το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της εκδρομής με επιστροφή μόνο του αντιτίμου αυτής, και χωρίς υποχρέωση κάποιας άλλης αποζημίωσης. Επίσης για τους ίδιους λόγους, αν προκύψουν έκτακτα έξοδα μεταφοράς με άλλο μέσο ή παραμονής, βαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη πραγματοποίηση προγραμματισμένων εκδρομών, επισκέψεων σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, εξαιτίας απεργιών ή ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.α).
 Το γραφείο δεν ευθύνεται για τυχόν αναπροσαρμογές και διαφοροποιήσεις τιμών των ξενοδοχείων ή/και αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εταιριών, λόγω διεθνών καταστάσεων που επιφέρουν αντίστοιχη τροποποίηση του κοστολογίου (π.χ. αναπροσαρμογή στις τιμές του πετρελαίου)
 Αν κατά την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού ο συμμετέχοντας δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια εκδρομή, θα πρέπει να ενημερώσει το/τη συνοδό του γκρουπ και με δική του ευθύνη να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα του γκρουπ.
 Ο συμμετέχοντας οφείλει να προσέρχεται έγκαιρα στους τόπους συγκέντρωσης. Για τυχόν καθυστέρηση και απώλεια μέρους της εκδρομής, δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων για την υπηρεσία που έχασε.
 Αν η εκδρομή διακοπεί από κάποιο συμμετέχοντα πριν το τέλος αυτής, δεν θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων.
 Οι αποσκευές κάθε συμμετέχοντα ταξιδεύουν με ευθύνη του ιδίου και για τυχόν απώλειά τους, το γραφείο δεν φέρει ευθύνη.
 Στις εκδρομές εκτός Ελλάδας, οι συμμετέχοντες ταξιδεύουν με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες της τελευταίας 15ετίας ή διαβατήρια. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα σώματα ασφαλείας, ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.
 Στις οδικές εκδρομές, ο οδηγός, ο οποίος είναι υπεύθυνος στο καθήκον του, πρέπει να ξεκουράζεται και δεν επιτρέπεται να δέχεται ενοχλήσεις από τους επιβάτες για άσκοπους λόγους.