Ξενάγηση προορισμού

ΤΡΙΚΑΛΑ (ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ)-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ-ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/12/2024 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/01/2025

Περιλαμβάνονται:

  • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με Μινωικές σε οικονομική θέση
  • • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Deluxe Hotel Anesis 3* στο κέντρο της πόλης
  • • Τρία (3) πρωινά γεύματα σε μπουφέ
  • • Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σε εστιατόριο με πλήρες μενού και ζωντανή μουσική
  • • Μεταφορές & μετακινήσεις από Ηράκλειο, με λεωφορείο του γραφείου μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • • Συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

  • • Γεύματα και ποτά (εκτός το ρεβεγιόν)
  • • Ο φόρος διαμονής 1,5€ ανά δωμάτιο/διαμονή
  • • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η Ημέρα Δευτέρα 30/12:Ηράκλειο – Πειραιάς

Μετά την παραλαβή σας με το λεωφορείο του γραφείου μας από προκαθορισμένα σημεία, θα φτάσουμε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα Τρίτη 31/12:Πειραιάς – Τρίκαλα (Μύλος των ξωτικών) – Καρπενήσι

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο και άμεση αναχώρηση. Θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ και συνεχίζουμε για τη γιορτινή πόλη των Τρικάλων, όπου θα επισκεφτούμε τον Μύλο των Ξωτικών. Είναι το εντυπωσιακότερο Χριστουγεννάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας, με το μεγάλο παγοδρόμιο, το απίθανο Fun Park, με παιχνίδια που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Θα θαυμάσουμε το σπίτι του Άη Βασίλη, θα κάνουμε τη βόλτα μας στη μαγική Χριστουγεννιάτικη αγορά με τα όμορφα διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια, θα ταξιδέψουμε στα πιο αγαπημένα παιδικά όνειρα με τα PLAYMOBIL, ενώ περιδιαβαίνοντας τη γλυκιά αγορά, θα παρασυρθούμε από τα εντυπωσιακά γλυκίσματα που κατασκευάζονται στο Εργαστήρι Σοκολάτας. (Η είσοδος στο Μύλο είναι ΔΩΡΕΑΝ). Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα (ελεύθερη επιλογή) και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον τελικό μας προορισμό, το πανέμορφο Καρπενήσι. Άφιξη στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ θα παραβρεθούμε στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σε εστιατόριο με ζωντανή μουσική, θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Τετάρτη 01/01: Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά! Κεφαλόβρυσο - Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας – Μικρό & Μεγάλο Χωριό

Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με προορισμό την Ι.Μ.Παναγίας Προυσιώτισσας κάνοντας στάση στο Κεφαλόβρυσο, ένα φυσικό πάρκο με ξύλινα γεφυράκια και γραφικά μονοπάτια. Ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια, δεσπόζει το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, για να μας θυμίζει τη μεγάλη μάχη με τους Τούρκους που έγινε στο μέρος αυτό το 1823. Συνεχίζοντας την υπέροχη διαδρομή μας, θα σταματήσουμε στα Πατήματα της Παναγίας χαραγμένα πάνω στο βράχο, το σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση, πέρασε η Παναγία στο δρόμο της για τον Προυσό. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο ιστορικό και σε όλους μας ξακουστό μοναστήρι της «Κυράς της Ρούμελης», της Παναγίας της Προυσιώτισσας, περιτριγυρισμένο από απότομους και άγριους βράχους που προκαλούν δέος. Στο Μοναστήρι λειτουργεί αξιόλογο μουσείο με παλαιά εκκλησιαστικά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα του αγωνιστή της επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη. Αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για το Μικρό Χωριό, το οποίο χωρίζεται στο Παλαιό και Νέο Μικρό Χωριό, με τους δύο οικισμούς να βρίσκονται σε ένα καταπράσινο τοπίο, στους πρόποδες του όρους Χελιδόνα. Πολλά σπίτια του Μικρού Χωριού καταστράφηκαν σε κατολίσθηση τον Ιανουάριο του 1963, στοιχίζοντας τη ζωή δεκατριών χωριανών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο μέσα σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, ένα ίσως από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της περιοχής. Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του χωριού η κεντρική πλατεία με τον πλάτανο, ενώ πολύ σημαντικό είναι το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού, με πληθώρα εκθεμάτων εκκλησιαστικών κειμηλίων, λαϊκής τέχνης, κ. α. Μεσημεριανό γεύμα στην περιοχή (ελεύθερη επιλογή) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Πέμπτη 02/01 Χιονοδρομικό Βελουχίου - Κορυσχάδες

Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με προορισμό το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή τη ζεστή σοκολάτα μας μπροστά στο τζάκι και όποιος επιθυμεί, μπορεί να ενοικιάσει snowboard ή έλκηθρο και να νοιώσει για λίγο παιδί παίζοντας στο χιόνι. Γεμάτοι όμορφες εικόνες, θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό χωριό Κορυσχάδες. Ο καλοδιατηρημένος οικισμός χτισμένος μέσα στο ελατόδασος, έχει πανέμορφα πέτρινα σπίτια, παλιά αρχοντικά και μία γραφική κεντρική πλατεία με τον πλάτανο, τα ταβερνάκια και τα καφενεδάκια γύρω της! Αξιοθέατο του χωριού αποτελεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όπου συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελεύθερης Ελλάδας στις 14 Μαΐου 1944. Επιστροφή στο Καρπενήσι και ελεύθερος χρόνος για βόλτα και μεσημεριανό γεύμα (ελεύθερη επιλογή). Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Παρασκευή 03/01: Καρπενήσι – Αράχωβα – Λιβαδειά - Πειραιάς

Μετά το πρωινό μας, θα τοποθετήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Είναι ένας πολύ όμορφος, παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς. Θα περπατήσουμε στα γραφικά πετρόκτιστα σοκάκια της και θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα στα παραδοσιακά της εστιατόρια(ελεύθερη επιλογή). Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά, κάνοντας ενδιάμεση στάση για καφέ στην όμορφη Λιβαδειά με το πανέμορφο φυσικό τοπίο της, με τον ποταμό Έρκυνα και τις πηγές της Κρύας. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση τις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η Ημέρα Σάββατο 04/01 Ηράκλειο.

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο.

Τιμή ανά άτομο ( Early booking έως 30/11): 340 €

(Για κρατήσεις από 01/12,η τιμή διαμορφώνεται :360€)

Επιβάρυνση μονόκλινου:105€

Χρεώσεις παιδιών: 0-4 ετών: Δωρεάν (στο κρεβάτι των γονιών)
5-12 ετών: 290€ (σε δωμάτιο με δύο ενήλικες)

Κρατήσεις με προκαταβολή 30%. Εξόφληση έως 17/12

Επιβάρυνση καμπινών:
3/4κλινη εσωτερική καμπίνα: 15€ ανά άτομο/ανά διαδρομή
2κλινη εσωτερική καμπίνα: 45€ ανά άτομο/ανά διαδρομή
(Περιορισμένος αριθμός καμπινών)

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Με τη δήλωση της συμμετοχής σας στην εκδρομή, θα πρέπει να καταβάλετε μία προκαταβολή ίση με το 30% της συνολικής αξίας .
 Εξόφληση εκδρομής 10-15 ημέρες πριν την αναχώρηση σε συνεννόηση με την ακτοπλοϊκή.
 Ακυρωτικά: 22 ημέρες πριν το ταξίδι επιστρέφετε όλο το ποσό * 21-15 ημέρες πριν από την αναχώρηση, επιστρέφετε το 50% του ποσού * 15 ημέρες πριν την αναχώρηση, δεν επιστρέφονται χρήματα. Αν το ταξίδι ακυρωθεί από το γραφείο, επιστρέφετε όλο το καταβληθέν ποσό.
 Στις οδικές πολυήμερες εκδρομές, οι αριθμημένες θέσεις θα αλλάζουν καθημερινά.
 Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος της εκδρομής για τεχνικούς λόγους ή ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.α).
 Για λόγους ασφαλείας ή όπου επιβάλλεται και κρίνεται σκόπιμο, το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της εκδρομής με επιστροφή μόνο του αντιτίμου αυτής, και χωρίς υποχρέωση κάποιας άλλης αποζημίωσης. Επίσης για τους ίδιους λόγους, αν προκύψουν έκτακτα έξοδα μεταφοράς με άλλο μέσο ή παραμονής, βαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη πραγματοποίηση προγραμματισμένων εκδρομών, επισκέψεων σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, εξαιτίας απεργιών ή ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.α).
 Το γραφείο δεν ευθύνεται για τυχόν αναπροσαρμογές και διαφοροποιήσεις τιμών των ξενοδοχείων ή/και αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εταιριών, λόγω διεθνών καταστάσεων που επιφέρουν αντίστοιχη τροποποίηση του κοστολογίου (π.χ. αναπροσαρμογή στις τιμές του πετρελαίου)
 Αν κατά την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού ο συμμετέχοντας δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια εκδρομή, θα πρέπει να ενημερώσει το/τη συνοδό του γκρουπ και με δική του ευθύνη να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα του γκρουπ.
 Ο συμμετέχοντας οφείλει να προσέρχεται έγκαιρα στους τόπους συγκέντρωσης. Για τυχόν καθυστέρηση και απώλεια μέρους της εκδρομής, δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων για την υπηρεσία που έχασε.
 Αν η εκδρομή διακοπεί από κάποιο συμμετέχοντα πριν το τέλος αυτής, δεν θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων.
 Οι αποσκευές κάθε συμμετέχοντα ταξιδεύουν με ευθύνη του ιδίου και για τυχόν απώλειά τους, το γραφείο δεν φέρει ευθύνη.
 Στις εκδρομές εκτός Ελλάδας, οι συμμετέχοντες ταξιδεύουν με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες της τελευταίας 15ετίας ή διαβατήρια. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα σώματα ασφαλείας, ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.
 Στις οδικές εκδρομές, ο οδηγός, ο οποίος είναι υπεύθυνος στο καθήκον του, πρέπει να ξεκουράζεται και δεν επιτρέπεται να δέχεται ενοχλήσεις από τους επιβάτες για άσκοπους λόγους.