Ξενάγηση προορισμού

ΤΡΙΚΑΛΑ (ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ)- ΒΕΡΟΙΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΕΔΕΣΣΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ-ΒΕΡΓΙΝΑ

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/12 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/12

Περιλαμβάνονται:

  • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με Μινωικές σε οικονομική θέση
  • • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Makedonia 3* στο κέντρο της Βέροιας
  • • Τρία (3) πρωινά γεύματα σε μπουφέ
  • • Το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με πλήρες μενού, κρασί και αναψυκτικά
  • • Μεταφορές & μετακινήσεις από Ηράκλειο, με λεωφορείο του γραφείου μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • • Επαγγελματίας ξεναγός στη Βεργίνα
  • • Συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

  • • Γεύματα και ποτά (εκτός το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν)
  • • Ο φόρος διαμονής 1,5€ ανά δωμάτιο/διαμονή
  • • Είσοδοι σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς χώρους
  • • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

1η Ημέρα Κυριακή 22/12:Ηράκλειο – Πειραιάς

Μετά την παραλαβή σας με το λεωφορείο του γραφείου μας από προκαθορισμένα σημεία, θα φτάσουμε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα Δευτέρα 23/12:Πειραιάς – Τρίκαλα (Μύλος των ξωτικών) - Βέροια

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί με την άφιξή μας στο λιμάνι του Πειραιά, όπου επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και αναχωρούμε άμεσα. Καθ' οδόν, θα κάνουμε μια ευχάριστη στάση για καφέ, πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τα πανέμορφα Τρίκαλα, την πόλη που μεταμορφώνεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Πρώτος μας σταθμός, ο περίφημος Μύλος των Ξωτικών, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Εκεί θα απολαύσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα με το εντυπωσιακό παγοδρόμιο και το συναρπαστικό Fun Park. Θα επισκεφτούμε το σπίτι του Άη Βασίλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφηθούμε, ενώ η βόλτα μας στη χριστουγεννιάτικη αγορά με τα πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια θα μας βάλει ακόμα περισσότερο στο γιορτινό κλίμα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δεν θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στις γλυκές μυρωδιές από το Εργαστήρι Σοκολάτας, όπου θα δούμε πώς φτιάχνονται εντυπωσιακά γλυκίσματα. Αφού απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας για φαγητό (με ελεύθερη επιλογή), θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Βέροια. Η πόλη, χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και περιτριγυρισμένη από τις πλαγιές των Πιερίων Ορέων και τον ποταμό Αλιάκμονα, είναι γνωστή για την πλούσια και μακραίωνη ιστορία της. Με την άφιξή μας στη Βέροια, θα τακτοποιηθούμε στο κεντρικό μας ξενοδοχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση

3η Ημέρα Τρίτη 24/12: Παναγία Σουμελά - Άγιος Παΐσιος Σουρωτή - Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, η οποία αναβιώνει την ιστορική μονή του Πόντου. Μετά το προσκύνημα, συνεχίζουμε προς την Ιερά Μονή Σουρωτής, αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, όπου θα προσκυνήσουμε τα ιερά Λείψανα και τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στη μαγευτική Θεσσαλονίκη, η οποία είναι ντυμένη στα γιορτινά της. Η πόλη, γεμάτη με χριστουγεννιάτικα φώτα και στολίδια, μας υποδέχεται για μια μοναδική εμπειρία. Εδώ, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας (ελεύθερη επιλογή), να κάνουμε βόλτα στους στολισμένους δρόμους και να επισκεφτούμε τα μαγαζιά, τα οποία είναι γεμάτα γιορτινές προτάσεις. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε κάθε γωνιά της πόλης θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές, με μουσικές παραστάσεις και γιορτινά δρώμενα να προσθέτουν μια ξεχωριστή νότα στη βόλτα μας.Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Βέροια για ξεκούραση. Το βράδυ, θα απολαύσουμε το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μας σε επιλεγμένο εστιατόριο, με πλούσιο πλήρες μενού, με ζωντανή λαϊκή μουσική, χορό και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Τετάρτη 25/12: Έδεσσα - Λουτρά Πόζαρ - Νάουσα Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά !

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για την όμορφη Έδεσσα, γνωστή για τους περίφημους καταρράκτες της, τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Οι καταρράκτες περιβάλλονται από ένα καταπράσινο πάρκο με αιωνόβια πλατάνια, κανάλια και μικρές γέφυρες, προσφέροντας ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Εκεί, θα απολαύσουμε τον καφέ μας, πριν συνεχίσουμε προς τα Λουτρά Πόζαρ, στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν. Τα ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37°C, προσφέρουν τη δυνατότητα για ένα χαλαρωτικό μπάνιο (προαιρετικά). Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, έναν επίγειο παράδεισο, όπου τα 60 στρέμματα καταπράσινης γης ζωντανεύουν από τις πηγές του ποταμού Αράπιτσα. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας δίπλα στο ποτάμι, με πανοραμική θέα τις πλαγιές του Βερμίου. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Βέροια, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στη στολισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Πέμπτη 26/12: Βεργίνα – Πειραιάς

Μετά το πρωινό μας, θα τοποθετήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Θα ξεναγηθούμε στους Βασιλικούς Τάφους και στο Μουσείο τους όπου βρίσκονται πολλά εκθέματα, αλλά από τα σημαντικότερα και τα πιο γνωστά είναι η χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι που περιείχε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β´ και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός. Στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, θα φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η Ημέρα Παρασκευή 27/12: Ηράκλειο.

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στα προκαθορισμένα σημεία αποβίβασης.

Τιμή ανά άτομο: 345€ ( Early booking έως 23/11)

(Για κρατήσεις από 24/11, η τιμή διαμορφώνεται: 365€)

Επιβάρυνση μονόκλινου:80€

Χρεώσεις παιδιών: 0-4 ετών: Δωρεάν (στο κρεβάτι των γονιών) Παιδί 5-12 ετών: 295€ (σε δωμάτιο με δύο ενήλικες)

Κρατήσεις με προκαταβολή 30%. Εξόφληση έως 09/12

Επιβάρυνση καμπινών: 3/4κλινη εσωτερική καμπίνα: 15€ ανά άτομο/ανά διαδρομή 2κλινη εσωτερική καμπίνα: 45€ ανά άτομο/ανά διαδρομή
(Περιορισμένος αριθμός καμπινών)

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Με τη δήλωση της συμμετοχής σας στην εκδρομή, θα πρέπει να καταβάλετε μία προκαταβολή ίση με το 30% της συνολικής αξίας .
 Εξόφληση εκδρομής 10-15 ημέρες πριν την αναχώρηση σε συνεννόηση με την ακτοπλοϊκή.
 Ακυρωτικά: 22 ημέρες πριν το ταξίδι επιστρέφετε όλο το ποσό * 21-15 ημέρες πριν από την αναχώρηση, επιστρέφετε το 50% του ποσού * 15 ημέρες πριν την αναχώρηση, δεν επιστρέφονται χρήματα. Αν το ταξίδι ακυρωθεί από το γραφείο, επιστρέφετε όλο το καταβληθέν ποσό.
 Στις οδικές πολυήμερες εκδρομές, οι αριθμημένες θέσεις θα αλλάζουν καθημερινά.
 Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος της εκδρομής για τεχνικούς λόγους ή ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.α).
 Για λόγους ασφαλείας ή όπου επιβάλλεται και κρίνεται σκόπιμο, το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της εκδρομής με επιστροφή μόνο του αντιτίμου αυτής, και χωρίς υποχρέωση κάποιας άλλης αποζημίωσης. Επίσης για τους ίδιους λόγους, αν προκύψουν έκτακτα έξοδα μεταφοράς με άλλο μέσο ή παραμονής, βαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη πραγματοποίηση προγραμματισμένων εκδρομών, επισκέψεων σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, εξαιτίας απεργιών ή ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.α).
 Το γραφείο δεν ευθύνεται για τυχόν αναπροσαρμογές και διαφοροποιήσεις τιμών των ξενοδοχείων ή/και αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εταιριών, λόγω διεθνών καταστάσεων που επιφέρουν αντίστοιχη τροποποίηση του κοστολογίου (π.χ. αναπροσαρμογή στις τιμές του πετρελαίου)
 Αν κατά την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού ο συμμετέχοντας δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια εκδρομή, θα πρέπει να ενημερώσει το/τη συνοδό του γκρουπ και με δική του ευθύνη να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα του γκρουπ.
 Ο συμμετέχοντας οφείλει να προσέρχεται έγκαιρα στους τόπους συγκέντρωσης. Για τυχόν καθυστέρηση και απώλεια μέρους της εκδρομής, δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων για την υπηρεσία που έχασε.
 Αν η εκδρομή διακοπεί από κάποιο συμμετέχοντα πριν το τέλος αυτής, δεν θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων.
 Οι αποσκευές κάθε συμμετέχοντα ταξιδεύουν με ευθύνη του ιδίου και για τυχόν απώλειά τους, το γραφείο δεν φέρει ευθύνη.
 Στις εκδρομές εκτός Ελλάδας, οι συμμετέχοντες ταξιδεύουν με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες της τελευταίας 15ετίας ή διαβατήρια. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα σώματα ασφαλείας, ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.
 Στις οδικές εκδρομές, ο οδηγός, ο οποίος είναι υπεύθυνος στο καθήκον του, πρέπει να ξεκουράζεται και δεν επιτρέπεται να δέχεται ενοχλήσεις από τους επιβάτες για άσκοπους λόγους.