Ξενάγηση προορισμού

ΡΟΔΟΣ – ΣΥΜΗ – ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ

ΑΠΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/05

Περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου από Ηράκλειο προς Ρόδο και επιστροφή σε οικονομική θέση
  • Εισιτήρια πλοίου από Ρόδο προς Σύμη και επιστροφή
  • Μεταφορές και εκδρομές στη Ρόδο με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Amphitryon Boutique Hotel 3* στο κέντρο της πόλης της Ρόδου
  • Πέντε (5) πρωινά γεύματα στο ξενοδοχείο
  • Τέσσερα(4) βραδινά γεύματα στο ξενοδοχείο (μπουφέ)
  • Το Αναστάσιμο δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο (πλήρες μενού)
  • Το Πασχαλινό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στον Έμπωνα (πλήρες μενού) με ζωντανή μουσική
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • Επαγγελματίας ξεναγός στη Ρόδο
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Not Included

  • Φόρος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση 3€ ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση
  • Ποτά στα γεύματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η ημέρα Μ.Σάββατο 04/05:

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο της Blue Star Ferries και αναχώρηση για το πανέμορφο νησί των Ιπποτών, με ενδιάμεσες στάσεις στην Κάσο και στην Κάρπαθο. Άφιξη στη Ρόδο , μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην περιοχή Μανδράκι, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας , όπου θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως. Χιλιάδες πυροτεχνήματα κατακλύζουν τον ουρανό, το κάστρο των Ιπποτών φωτίζεται και όλη η πόλη με τη μεσαιωνική αρχοντιά αποκτά χρώματα κάνοντας τη νύχτα ημέρα, εορτάζοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου σε διπλανό παραδοσιακό εστιατόριο θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο μας με την παραδοσιακή μαγειρίτσα, και άλλα πολλά πλούσια εδέσματα (πλήρες μενού με κρασί). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 05/05: Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!!

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση το μεσημεράκι για το χωριό Έμπωνας , που είναι χτισμένο στις πλαγιές του όρους Ατταβύρου, είναι γνωστό και ονομαστό για το εκλεκτό φαγητό του και για το καλό κρασί του. Σε παραδοσιακή ταβέρνα(με πλούσιο πλήρες μενού)και με ζωντανή μουσική θα απολαύσουμε το γεύμα μας και θα γιορτάσουμε την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης . Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην όμορφη παλιά πόλη της Ρόδου. Δείπνο, διανυκτέρευση.
***Σύμφωνα με το γνωστό μύθο ο αυτοεξόριστος κρητικός βασιλιάς Αλθαιμένης (εγγονός του Μίνωα) ίδρυσε το ιερό του Ατταβυρίου Διός και βρήκε προστασία στο ψηλό βουνό. Σήμερα ο Έμπωνας και η γειτονική Κρητηνία θεωρούνται χωριά που δημιουργήθηκαν από κρητικούς οικιστές, έχουμε πολλά κοινά έθιμα και παραδόσεις και τα περισσότερα επίθετα των κατοίκων τους έχουν την χαρακτηριστική κατάληξη «ακης».

3η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα 06/05:

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη σημερινή μας εκδρομή, με πρώτη στάση για προσκύνημα στην Παναγία την Τσαμπίκα. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στη Λίνδο, τον κυριότερο αρχαιολογικό χώρο της Ρόδου, με κέντρο της το βράχο όπου δεσπόζει η Ακρόπολη της. Ξενάγηση στο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα δαιδαλώδη λιθόστρωτα στενάκια με τα λευκά σπίτια αλλά και για το μεσημεριανό μας γεύμα(ελεύθερη επιλογή). Επόμενο σημείο επίσκεψης στη σημερινή μας εκδρομή είναι η Καλλιθέα και οι Ιαματικές Πηγές της, ένα από τα πιο όμορφα μα και πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Νησιού των Ιπποτών. Οι Πηγές με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, ήταν γνωστές από την αρχαιότητα για το ευεργετικό για την υγεία κόκκινο νερό που αναβλύζει από τους βράχους. Επιστροφή στην πόλη και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

4η ημέρα Τρίτη του Πάσχα 07/05: Καλή Πρωτομαγιά!!

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο καράβι με προορισμό την πανέμορφη Σύμη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι του 18ου αιώνα, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη. Το Μοναστήρι βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα και φαίνεται από το κατάστρωμα του πλοίου προσφέροντας ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα. Το ενετικό μοναστήρι έχει μεγάλα αντικείμενα, όπως πολυελαίους αντίκες, και μια εντυπωσιακή ασημένια εικόνα του Ταξιάρχη, που είναι ο πολιούχος του νησιού και προστάτης των ναυτικών. Επιπλέον, το μοναστήρι φιλοξενεί δύο μικρά μουσεία που προσελκύουν επίσης πολλούς επισκέπτες. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Ρόδο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τετάρτη του Πάσχα 08/05:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα περπατήσουμε προς την Παλιά Πόλη της Ρόδου, η οποία περιβάλλεται από τη νέα. Θα ξεναγηθούμε (με επαγγελματία ξεναγό) στην Μεσαιωνική Πόλη, την πόλη των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννου. Ανηφορίζοντας την οδό Ιπποτών, ίσως το πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον μέρος της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, θα φτάσουμε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, που δεσπόζει επιβλητικό. Ακολουθώντας τα λιθόστρωτα καλντερίμια, κάτω από πύλες και στοές, μέσα από πλατείες κι αυλές κρυμμένες, θα νοιώσουμε το χρόνο σταματημένο σε άλλες εποχές. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και μπορούμε να περπατήσουμε στο Μανδράκι με την πολυσύχναστη μαρίνα του, να δούμε στην είσοδο του λιμανιού τα Ελαφάκια ”Έλαφος” και ”Ελαφίνα”, τους 3 αγέρωχους ανεμόμυλους καθώς και το εντυπωσιακό φρούριο του Αγίου Νικολάου. Στο σημείο που βρίσκονται τα αγάλματα των δύο ελαφιών, πιστεύεται ότι 2.300 χρόνια πριν στεκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

6η ημέρα Πέμπτη του Πάσχα 09/05:

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Πρόκειται για έναν υπέροχο βιότοπο που φιλοξενεί ένα πολύ σπάνιο είδος πεταλούδας, που το συναντάει κανείς σε πολύ λίγα μέρη σε όλον τον κόσμο. Είναι μια μικρή πευκόφυτη κοιλάδα με σκιερά μονοπάτια, καλοσχηματισμένες λιμνούλες, μικρούς καταρράκτες και ξύλινες γέφυρες σε διάφορα μέρη του μικρού ποταμού Πελεκάνου (από τον οποίο διασχίζεται η κοιλάδα). Συνεχίζουμε για τη Φιλέρημο, τον ψηλότερο λόφο της Ιαλυσού. Εκεί βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και το Μοναστήρι της Παναγίας, χτισμένο στα 267 μέτρα υψόμετρο και αφιερωμένο στην Παναγία τη Ζωοδόχο Πηγή. Σε αυτό το ειδυλλιακό σημείο με την εκπληκτική θέα, αρκετούς αιώνες πριν χτιστεί το Μοναστήρι, υπήρχε αρχαίος ναός της Αθηνάς Πολιάδος και του Δία Πολιέα, πάνω στον οποίο κτίστηκε αρχικά τον 5ο αιώνα μ. Χ. μια παλαιοχριστιανική βασιλική και σήμερα σώζεται μόνο το σταυροειδές βαπτιστήριο. Ακολουθώντας μια διαδρομή που την αποκαλούν και Δρόμο του Γολγοθά, θα φτάσουμε σ ένα τεράστιο πέτρινο μνημείο σε μορφή σταυρού που από εκεί θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα στο νησί και το Αιγαίο . Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Ιαλυσό για το μεσημεριανό μας φαγητό (ελεύθερη επιλογή) και το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο λιμάνι για την αναχώρησή μας. Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για Κρήτη.

7η ημέρα Παρασκευή 10/05:

Άφιξη στο Ηράκλειο γύρω στις 04:15π.μ. τα ξημερώματα .

Τιμή ανά άτομο (σε δίκλινο, τρίκλινο δωμάτιο):435 € (early booking μέχρι 15/04)

Κανονική τιμή ανά άτομο για εγγραφές από 16/04: 460€

**Επιβάρυνση για τετράκλινη εσωτερική καμπίνα στη διαδρομή Ρόδο - Ηράκλειο: 45€/ άτομο