Ξενάγηση προορισμού

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Περιλαμβάνονται:

  • •Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με την Anek Lines σε οικονομική θέση
  • •Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Antoniadis Hotel 4* στο κέντρο της Καλαμπάκας
  • •(2) Δείπνα (σε μπουφέ) στο ξενοδοχείο μας
  • •Λεωφορείο του γραφείου μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • •Διόδια
  • •Συνοδός του γραφείου μας
  • •Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο 7€/ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
  • Ποτά και αναψυκτικά στα γευματα στο ξενοδοχείο μας
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η ημέρα Παρασκευή 08/11:ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο της ANEK LINES, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Σάββατο 09/11: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ κατευθυνόμαστε προς τη τεχνητή Λίμνη Πλαστήρα, γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία» λόγω της ειδυλλιακής της ομορφιάς. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας μας και δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός συναντούσε στα νότια τον Αχελώο. Πήρε το όνομά της από το στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, στον οποίο αποδίδεται η κατασκευή του εντυπωσιακού φράγματος που έδωσε νέα πνοή στην περιοχή με τη δημιουργία της. Οι επιβλητικές αλπικές βουνοκορφές των Αγράφων, οι ορμητικοί χείμαρροι, τα δαντελωτά φιόρδ και οι καταπράσινες όχθες της λίμνης, χαρίζουν μοναδικές εικόνες. Στα ανατολικά της λίμνης βρίσκεται η ιστορική Ι.Μονή Παναγίας Κορώνης ή Κορώνας την οποία και θα επισκεφτούμε. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο περίπου 800 μ. στα Άγραφα της Πίνδου, πάνω σ’ ένα φυσικό μετέωρο μπαλκόνι με απίστευτη θέα. Η μονή έχει συνδεθεί με τη δράση του Αγίου Σεραφείμ του Νέου Ιερομάρτυρα, του οποίου η κάρα φυλάσσεται στο μοναστήρι. Θα ανάψουμε το κεράκι μας και θα συνεχίσουμε την παραλίμνια διαδρομή μας για να φτάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού, όπου θα κάνουμε μια μικρή στάση για να το θαυμάσουμε . Το Φράγμα έχει μήκος 220μ και είναι μια εντυπωσιακή τσιμεντένια κατασκευή, με ένα κομψό τόξο που μοιάζει να αγκαλιάζει τον τεράστιο όγκο του νερού. Σήμερα αποτελεί ένα όμορφο σημείο για να αγναντέψει κανείς τη λίμνη, αλλά και την πίσω πλευρά του φράγματος που βουτά σε βάθος 83μ., κάθετα ανάμεσα στα βράχια. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στην περιοχή (ελεύθερη επιλογή) απολαμβάνοντας τη θέα της λίμνης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Καλαμπάκα, όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 10/11: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ) - ΜΕΤΕΩΡΑ – ΕΛΑΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη πάνω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα επισκεφτούμε τη Μονή Βαρλαάμ, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστήρι των Μετεώρων. Το όνομα της μονής οφείλεται στον μοναχό Βαρλαάμ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στο βράχο το 1350 και έκτισε εκεί ένα μικρό ναό των Τριών Ιεραρχών και μερικά κελιά. Η ανάβαση στην ανδρική μονή των Αγίων Πάντων ή Βαρλαάμ γινόταν παλαιότερα με τη βοήθεια τεσσάρων διαδοχικών ανεμόσκαλων, αργότερα με δίχτυ και σήμερα με τη λαξευμένη στο βράχο σκάλα που κατασκευάστηκε το 1923. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο πέτρινο μονότοξο γεφύρι του Άγιου Βησσαρίωνα λίγο έξω από την Πύλη Τρικάλων, που κτίστηκε το 1514 και ένωσε τη Θεσσαλία με την Ήπειρο. Επόμενη επίσκεψή μας η πανέμορφη Ελάτη στη νοτιοδυτική πλευρά του Κόζιακα, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πίνδου. Βρίσκεται ανάμεσα σε πυκνά δάση ελάτης, με παλιά πέτρινα σπίτια, μικρές πλατείες στολισμένες με βρύσες και λιθόστρωτους δρόμους. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα (ελεύθερη επιλογή) στα όμορφα ταβερνάκια της και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Καλαμπάκα. Θα επισκεφτούμε (προαιρετικά) και θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών. Στο εξαιρετικό αυτό Μουσείο εκτίθενται πάνω από 350 είδη ταριχευμένων πτηνών και θηλαστικών, ενώ στο τμήμα των μανιταριών υπάρχουν 250 είδη, τα οποία είναι γλυπτά, σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 11/11: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για τα όμορφα Τρίκαλα. Η πόλη είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης (σύμφωνα με τη μυθολογία, η νύμφη Τρίκκη ήταν κόρη του Πηνειού) πατρίδα του περίφημου γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε τη βόλτα μας δίπλα στο Ληθαίο ποταμό, το Βυζαντινό Κάστρο( ελεύθερη είσοδος), να επισκεφτούμε (προαιρετικά) το Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη και για το μεσημεριανό μας γεύμα(ελεύθερη επιλογή). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πειραιά, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Επιβίβαση στο πλοίο της ANEK LINES, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η ημέρα Τρίτη 12/11: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο:265€ (ημιδιατροφή)

Τιμή για παιδιά 5 – 12 ετών:220€ (σε δωμάτιο με δύο ενήλικες)

Επιβάρυνση μονόκλινου: 40€

Επιβάρυνση για τετράκλινη εσωτερική καμπίνα: 15€ ανά άτομο /διαδρομή
Επιβάρυνση για δίκλινη εσωτερική καμπίνα: 40€ ανά άτομο /διαδρομή