Ξενάγηση προορισμού

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Περιλαμβάνονται:

  • •Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Κίσσαμο-Γύθειο- Κίσσαμο με Sea jets σε οικονομική θέση
  • •Τρεις (3) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Infinity Hotel Gytheio 3* στο Γύθειο
  • •Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πούντα-Ελαφόνησος-Πούντα
  • •Διαδρομές – περιηγήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας από Ηράκλειο
  • •Συνοδός του γραφείου μας
  • •Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

  •  Το εισιτήριο για τα Σπήλαια Διρού (12€ η μεγάλη διαδρομή ή 10€ η μικρή διαδρομή)
  •  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  •  Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο( 3€ ανά δωμάτιο/ ανά διανυκτέρευση)
  •  Γεύματα και ποτά
  •  Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η ημέρα Κυριακή 06/10: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΙΣΣΑΜΟΣ - ΓΥΘΕΙΟ

Επιβίβαση στο πούλμαν μας νωρίς το πρωί από προκαθορισμένα μέρη και αναχώρηση για το Καστέλι Κισσάμου, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άμεση επιβίβαση στο πλοίο της Sea jets και αναχώρηση στις 11:00 π.μ. με προορισμό το Γύθειο, κάνοντας στάση στα Αντικύθηρα & στα Κύθηρα. Φτάνοντας το απόγευμα γύρω στις 18:00, θα μεταβούμε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, με απίστευτη θέα στη θάλασσα. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη βόλτα στην πανέμορφη ιστορική παραθαλάσσια πόλη, με το νησιώτικο χρώμα και το γραφικότατο λιμάνι της και τα γραφικά σοκάκια με τα παραδοσιακά νεοκλασικά κτίρια, αμφιθεατρικά κτισμένα στον λόφο του Ακούμαρου. Η νότια άκρη της πόλης, ενώνεται μέσω προβλήτας με ένα μικρό νησί την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι, όπου σύμφωνα με τον Παυσανία, εκεί πέρασαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη την πρώτη τους νύχτα πριν φτάσουν στην Τροία. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Δευτέρα 07/10: ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΛΙΜΕΝΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με προορισμό τα περίφημα Σπήλαια Διρού. Το Σπήλαιο Βλυχάδα Διρού, είναι από τα σημαντικότερα και ωραιότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο, ένα θαύμα της φύσης με κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, με εντυπωσιακές κουρτίνες από αστραφτερούς κρυστάλλους να στολίζουν κάθε γωνιά του και δημιουργούν ένα θέαμα που κόβει την ανάσα! Θα επιβιβαστούμε σε βάρκες και θα θαυμάσουμε τις διαδοχικές «Αίθουσες», με τις ονομασίες τους να προέρχονται από τη μορφή των σταλακτιτών και σταλαγμιτών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πέτρινο στολίδι της Μάνης, την ιστορική Αρεόπολη. Έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός, με στενά καλντερίμια, με την εκκλησία των Ταξιαρχών ανακαινισμένη το 1798 με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του 1836, με πέτρινα σπίτια, εκκλησίες και επιβλητικούς πέτρινους πύργους. Θα κάνουμε τη βόλτα μας και θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες με τις υπέροχες τοπικές νοστιμιές (ελεύθερη επιλογή). Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το επίνειο της Αρεόπολης, το πανέμορφο και γραφικό Λιμένι. Είναι ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, ένας επίγειος παράδεισος με πέτρινα πυργόσπιτα πάνω στο νερό, που στέκουν σαν έρημα ακόμη κι αν υπάρχει ζωή σ΄αυτά. Εδώ βρίσκεται ο ιστορικός Πύργος του Πετρόμπεη Mαυρομιχάλη του 1760, χαρακτηρισμένος ως διατηρητέο κτίριο μοναδικής ιστορικής κληρονομιάς και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

3η ημέρα Τρίτη 08/10: ΓΥΘΕΙΟ – ΠΟΥΝΤΑ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με προορισμό το μικρό λιμάνι της Πούντας Λακωνίας, απ΄όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι μαζί με το πούλμαν και σε περίπου 10΄θα φτάσουμε στο νησί με τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά, την Ελαφόνησο. Θα επισκεφτούμε τη φημισμένη διεθνώς παραλία του Σίμου με τους δύο μαγευτικούς όρμους, τον όρμο του Σαρακήνικου και τον όρμο του Φράγκου, την ψιλή λευκή άμμο, τη σμαραγδένια θάλασσα και το ξεχωριστό «κεδροδάσος» που απλώνεται στους αμμόλοφους πάνω από την παραλία. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και το μεσημεράκι θα φτάσουμε στον γραφικό οικισμό του νησιού με το πολυσύχναστο λιμάνι του, τα ψαροκάικα και τον παραλιακό δρόμο με καταστήματα, καφέ και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Απέναντι από το λιμάνι του χωριού, βρίσκεται η Νησίδα Πετρί (Παυλοπέτρι) και η ομώνυμη, υπέροχη παραλία Παυλοπέτρι με τον σημαντικότερο ενάλιο αρχαιολογικό τόπο της Ελλάδας «το Παυλοπέτρι», την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα(ελεύθερη επιλογή) και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι με προορισμό την Πούντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Τετάρτη 09/10: ΓΥΘΕΙΟ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΚΡΗΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ)

Μετά το πρωινό μας, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πανέμορφη Μονεμβασιά. Χτισμένη πάνω σ΄ένα βράχο, ήταν από τις ιστορικότερες & σπουδαιότερες καστροπολιτείες στην Ελλάδα και μπορούμε να πούμε ένα από τα ομορφότερα κάστρα στον κόσμο. Θα περιηγηθούμε στην Άνω και στην Κάτω Πόλη περπατώντας στα στενά λιθόστρωτα και δαιδαλώδη σοκάκια, θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα πέτρινα κτίσματα και θα νοιώσουμε σαν να έχει ο χρόνος σταματήσει σ΄αυτήν τη μεσαιωνική, βυζαντινή και βενετσιάνικη καστροπολιτεία, με τα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες, τις αψίδες και τα οικόσημα του Αγίου Μάρκου, κατάλοιπα των Βενετών. Θα δούμε την κεντρική πλατεία με το παλαιό κανόνι, την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού, καθώς και το πατρικό σπίτι του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα (ελεύθερη επιλογή) και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Γύθειο. Σχετική παραμονή, μέχρι την ώρα που θα επιβιβαστούμε στο καράβι για την επιστροφή μας στην Κρήτη. Αναχώρηση στις 17:00 και άφιξη στην Κίσσαμο γύρω στα μεσάνυχτα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο Ηράκλειο.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο: 265€

Επιβάρυνση μονόκλινου:55,00€

Σημείωση:
Την ημέρα που θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο, αν η στάθμη του νερού είναι αυξημένη, θα πραγματοποιηθεί η μικρή διαδρομή (300μ.με τη βάρκα) και η χερσαία διαδρομή.
Η μεγάλη διαδρομή έχει συνολικό μήκος 1500μ., από τα οποία τα πρώτα 1200 είναι λιμναία και τα υπόλοιπα χερσαία.