Ξενάγηση προορισμού

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση από Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές
  • Μεταφορές & εκδρομές με λεωφορείο του γραφείου μας
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο παραδοσιακό ξενοδοχείο « Δευκαλίων» στην Άλλη Μεριά Πηλίου
  • Δύο (2) πρωινά γεύματα
  • Η ολοήμερη κρουαζιέρα στη Σκιάθο
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Διόδια

Not Included

  • Γεύματα και ποτά
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

1η ημέρα Παρασκευή 21/06 Ηράκλειο - Πειραιάς:

Μετά την παραλαβή σας με το λεωφορείο του γραφείου μας από προκαθορισμένα σημεία, θα φτάσουμε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών, τακτοποίηση και διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Σάββατο 22/06 Πειραιάς – Χαλκίδα - Αμαλιάπολη- Πήλιο - Βόλος:

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό την πρωτεύουσα της Εύβοιας, την όμορφη Χαλκίδα, διασχίζοντας την εντυπωσιακή κρεμαστή καλωδιακή γέφυρα. Είναι χτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου γνωστή για τα «τρελά νερά» της, το παλιρροϊκό φαινόμενο της αλλαγής κατεύθυνσης των υδάτων κάθε έξι ώρες. Θα δούμε την παλιά συρταρωτή γέφυρα Νεγρεπόντε, θα περπατήσουμε στον όμορφο πεζόδρομο όπου βρίσκεται το τριώροφο νεοκλασικό µέγαρο Kότσικα µε τους χαρακτηριστικούς τρούλους, στο οποίο στεγάζεται σήµερα το ∆ηµαρχείο της Χαλκίδας και θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το πρωινό μας καφεδάκι, στα δεκάδες καφέ που βρίσκονται παραταγμένα κατά μήκος της προκυμαίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αμαλιάπολη, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο με γραφικά καλντερίμια, όμορφα, προσεγμένα σπίτια, με ταβέρνες και καφέ πάνω στην αμμουδερή παραλία της. Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και για το μεσημεριανό μας γεύμα(ελεύθερη επιλογή) και το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε για την Άλλη Μεριά Μαγνησίας. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι κτισμένος στους πρόποδες του Πηλίου, 4 χλμ. ανατολικά του Βόλου. Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, με τη μαγευτική θέα και τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Αθανασίου και μια μαρμάρινη βρύση. Στο χωριό υπάρχουν διατηρητέα κτίρια, ενώ στο Φούρνο του Βελέντζα του 1897, υπάρχουν τοιχογραφίες του Θεόφιλου από το 1910, με εννέα ενεπίγραφες τοιχογραφίες. Άφιξη στο παραδοσιακό μας ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία με θέα το Βόλο και το βουνό των Κενταύρων. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βραδάκι θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο Βόλο. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες ελληνικές πόλεις, με γοητεία που τη χρωστάει κυρίως στην υπέροχη παραλία του, την καλή ρυμοτομία, το γειτονικό Πήλιο και φυσικά στα φημισμένα σε όλη την Ελλάδα τσιπουράδικά του, με το καλό τσίπουρο και τους εκλεκτούς τους µεζέδες. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 23/06 Σκιάθος:

Νωρίς το πρωί και μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για Αχίλλειο. Από το μικρό γραφικό λιμανάκι θα επιβιβαστούμε στο εκδρομικό καράβι και θα αναχωρήσουμε για Σκιάθο, ένα από τα πιο ονειρικά και καταπράσινα ελληνικά νησιά. Μετά από περίπου 2 ώρες θα φτάσουμε στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα στενά σοκάκια του νησιού και στο κέντρο, όπου βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο και το σπίτι του διάσημου λογοτέχνη και διηγηματογράφου. Στο Μπούρτζι, το παλιό φρούριο, σήμερα μπορεί κανείς να βρει το Ναυτικό Μουσείο, ενώ στην κορυφή της χώρας ξεχωρίζει η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου με την πανοραμική θέα του νησιού. Στην χώρα του νησιού θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το φαγητό σας (προαιρετικά) στις διάφορες ταβέρνες που υπάρχουν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το πλοίο και θα φτάσουμε στη διάσημη παραλία “Κουκουναριές”. Είναι γνωστή ως «Χρυσή Άμμος», αφού η αμμουδιά της είναι πολύ ψιλή και μοιάζει να λάμπει κάτω από τον ήλιο. Στη μαγευτική παραλία με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που έχει κάνει διάσημο το νησί σ΄όλον τον κόσμο, θα παραμείνουμε για το μπάνιο μας και το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την επιστροφή μας στο Αχίλλειο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 24/06 Πορταριά - Μακρυνίτσα – Πειραιάς:

Πρωινό, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό τη γραφική Πορταριά με τη φυσική ομορφιά, με τα σπουδαία πετρόχτιστα αρχοντικά, τους παραδοσιακούς ξενώνες και τις όμορφες πλατείες. Θα κάνουμε τη βόλτα μας και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για τη μαγευτική Μακρυνίτσα, ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου. Χαρακτηρίζεται ως «το μπαλκόνι του Πηλίου», καθότι είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά του βουνού, με την αξεπέραστη θέα στην πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό κόλπο. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην πανέμορφη κεντρική πλατεία με τα πλατάνια και να περπατήσουμε στα πέτρινα καλντερίμια. Επίσης, μπορούμε να αγοράσουμε από τα μαγαζάκια τα ξακουστά γλυκά κουταλιού του Πηλίου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Λουτρόπολη της Φθιώτιδας τα Καμένα Βούρλα, με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υπέροχες παραλίες, ιαματικά λουτρά και spa. Θα παραμείνουμε για μπάνιο και για το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικά) και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι, τακτοποίηση στο πλοίο των Μινωικών και αναχώρηση. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η ημέρα Τρίτη 25/06 Ηράκλειο:

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή ανά άτομο: 260€

Τιμή για παιδιά έως 4 ετών : Δωρεάν

Από 5 έως 12 ετών : 210€

Επιβάρυνση μονόκλινου: +50€

Επιβάρυνση σε καμπίνα:

Τετράκλινη εσωτερική: 15€ ανά άτομο/διαδρομή
Δίκλινη εσωτερική: 40€ ανά άτομο/διαδρομή