Ξενάγηση προορισμού

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΙΤΕΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

Περιλαμβάνονται:

  • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές σε οικονομική θέση
  • • Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Ναύπακτο
  • • Λεωφορείο του γραφείου μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • • Διόδια
  • • Συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

  •  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  •  Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο
  •  Γεύματα και ποτά
  •  Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η ημέρα Παρασκευή 22/03:ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Πειραιά.Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Σάββατο 23/03: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΙΤΕΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την όμορφη Λιβαδειά. Είναι κτισμένη στους πρόποδες του Ελικώνα και αυτό που την ξεχωρίζει είναι το πανέμορφο φυσικό τοπίο της, με τον ποταμό Έρκυνα που τη διασχίζει και τις πηγές της Κρύας! Θα παραμείνουμε για το καφεδάκι μας και θα συνεχίσουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Είναι ένας πολύ όμορφος, παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς. Θα περπατήσουμε στα γραφικά πετρόκτιστα σοκάκια της, στον κεντρικό δρόμο με την αξιόλογη τοπική αγορά της και θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα στα παραδοσιακά της εστιατόρια (ελεύθερη επιλογή). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κωμόπολη της Ιτέας, η οποία βρίσκεται στον Κρισαίο κόλπο, έχοντας ως φόντο τη Γκιώνα και τον Παρνασσό. Αφού πιούμε το καφεδάκι μας, θα συνεχίσουμε για τη γραφική πόλη της Ναυπάκτου, μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 24/03: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, το ιστορικό Μεσολόγγι. Η Ιερά πόλις, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Θα περπατήσουμε στον καταπράσινο κήπο των ηρώων που δημιουργήθηκε το 1830 με εντολή του Κυβερνήτη Καποδίστρια και θα παραβρεθούμε στην κατάθεση στεφάνων και στη στέψη των Ανδριάντων των Ηρώων της Επανάστασης, από μαθητές και σπουδαστές της πόλης. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα (ελεύθερη επιλογή) στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, η οποία είναι ένας από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Μεσογείου. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Ναύπακτο, ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 25/03: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο, αναχώρηση και διασχίζοντας την κρεμαστή γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, θα φτάσουμε στην ιστορική Αγία Λαύρα. Είναι μία από τις αρχαιότερες μονές της Ελλάδας, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Κάθε χρόνο τη σημερινή ημέρα, γίνεται αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 και ακολουθεί στρατιωτική παρέλαση και παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην όμορφη πόλη των Καλαβρύτων με τα λιθόκτιστα σπίτια, τις μικρές πλατείες, τα γραφικά καφέ και τις ταβέρνες δίπλα σε σκιερά πλατάνια. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα ( ελεύθερη επιλογή) και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πειραιά, με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η ημέρα Τρίτη 26/03: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 230,00€

Τιμή για παιδιά 5 – 12 ετών: 185€ (σε δωμάτιο με δύο ενήλικες)

Επιβάρυνση μονόκλινου: 40,00€

Επιβάρυνση για τετράκλινη εσωτερική καμπίνα: 15€ ανά άτομο /διαδρομή
Επιβάρυνση για δίκλινη εσωτερική καμπίνα: 40€ ανά άτομο /διαδρομή