Ξενάγηση προορισμού

ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΔΡΕΣΔΗ -ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Περιλαμβάνονται:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο–Μπρατισλάβα – Ηράκλειο με πτήσεις Aegean Airlines
 •  1 αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ανά άτομο.
 •  Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
 •  5 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχεία 4* της επιλογής σας με μπουφέ πρωινό.
 •  Ξενάγηση στην παλιά πόλη της Πράγας.
 •  Ξενάγηση στο Κάστρο της Πράγας.
 •  Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ.
 •  Ολοήμερη εκδρομή στην Δρέσδη.
 •  Ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ
 •  Περιήγηση στην Μπρατισλάβα
 •  Περιήγηση στο Μπρνο
 •  Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.
 •  Ταξιδιωτική ασφάλεια Αστικής ευθύνης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και COVID 19.
 •  Ενημερωτικά έντυπα.

Not Included

 • × Φόροι αεροδρομίων ( 190€).
 • × Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
 • × Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

1η ΗΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΜΠΡΝΟ – ΠΡΑΓΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπρατισλάβα. Μεταφορά στο κέντρο της πανέμορφης αυτής πόλης . Θα δούμε το κάστρο της πόλης να δεσπόζει στον λόφο, όπως επίσης να περιηγηθούμε στην Παλιά πόλη με τον καθεδρικό του Αγίου Μαρίνου, το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, το Εθνικό μουσείο ,το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Πινακοθήκη. Στη συνέχεια θα δούμε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας το Μπρνο , μια ζωντανή πόλη και πρωτεύουσα της Μοραβίας. Μία πόλη προστατευόμενη από την UNESCO με κύρια αξιοθέατα το γοτθικό δημαρχείο και την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Ιακώβου. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε το ταξίδι μας σήμερα με προορισμό την πόλη κόσμημα, την Πράγα.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ & ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας αρχίζει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική Καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα), μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Κατόπιν, θα περπατήσουμε από τη γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Αποστόλων’’, καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Στη συνέχεια, είστε ελεύθεροι για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό τη γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.

4η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ

Με μεγάλη χαρά θα ταξιδέψουμε σήμερα στην πιο όμορφη πόλη και πρωτεύουσα της Σαξονίας, μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από επιδρομή των συμμάχων το Φεβρουάριο του 1945. Η πόλη αυτή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ειδικά στην παλιά πόλη στην οποία και θα ξεναγηθούμε, αφιερώθηκαν αρκετές δεκαετίες για την αναστήλωση της . Τα κυριότερα κτίρια είναι ο Καθεδρικός ναός (Frauenkirche), στην καρδιά της Παλιάς πόλης, η υπέροχη όπερα Ζέμπερ , η παλιά Ορανζερί Τσβίνγκερ σε ρυθμό αναγεννησιακό, που στεγάζει σήμερα πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Επίσης η μοναδική τοιχογραφία στην Fürstenzug, απεικονίζει την πομπή των πεζών και έφιππων ηγεμόνων της Σαξονίας. Το μήκος είναι 102 μέτρα και αποτελείται από 23.000 πλακάκια πορσελάνης Meissen. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Μπαλκόνι της Ευρώπης με την καταπληκτική θέα στον Έλβα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Πράγα.

5η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για να περιδιαβείτε στα στενά σοκάκια της πόλης, να πιείτε έναν υπέροχο καφέ με θέα το αστρονομικό ρολόι ή να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο της πόλης που σας ενδιαφέρει.

6η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ- ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης, η οποία όπως και η Πράγα, είναι στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας, όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας για την πτήση της επιστροφής.

HOTEL DIPLOMAT 4* ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 675 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 140 €

HOTEL 987 4* ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 695 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 180 €

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΕΔΡΟΜΙΟΥ: 190€

ΠΤΗΣΕΙΣ

Α3 HER - BTS
A3 BTS - HER