Ξενάγηση προορισμού

ΔΑΝΙΑ-ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ-ΟΣΛΟ-ΦΙΟΡΔ, ΣΟΥΗΔΙΑ-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ,

ΦΙΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ, ΕΣΘΟΝΙΑ-ΤΑΛΛΙΝ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΡΙΓΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ-ΒΙΛΝΙΟΥΣ, ΠΟΛΩΝΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ

21 ημέρες οδικώς από Αθήνα – Από 21 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου (21/06-11/07/24)

Περιλαμβάνονται:

 • Τα εισιτήρια του πλοίου Πάτρα – Αγκόνα σε 4 κλινες εσωτερικές καμπίνες
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στη Νυρεμβέργη με ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στο Λύμπεκ με ημιδιατροφή
 • Tα εισιτήρια του πλοίου Puttgarden – Rodbyhavn ( Γερμανία – Δανία)
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στην Κοπεγχάγη
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στο Όσλο
 • Μία διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στην Στοκχόλμη
 • Μία διανυκτέρευση εν πλω σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες στο Στοκχόλμη-Ελσίνκι
 • Εισ/ρια πλοίου Ελσίνκι-Ταλλίν
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στο Τάλλιν
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στη Ρίγα
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στο Βίλνιους
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία στο Τάλλιν(1),Ρίγα(2),Βίλνιους(2)
 • Δείπνο μπουφέ στο πλοίο Στοκχόλμη – Ελσίνκι
 • Δείπνο μπουφέ στο πλοίο Ελσίνκι-Ταλλίν
 • 2 διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία με ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στη Μπρατισλάβα ή Βιέννη με ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στη Νις με ημιδιατροφή
 • 2 έμπειροι οδηγοί - Έμπειρος συνοδός γραφείου
 • Ξεναγοί τοπικοί Ελληνόφωνοι όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια ταξιδιωτική

Not Included

 • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
 • Φόροι διαμονής και είσοδοι χωρών ( 150 € συνολικά )
 • Ό, τι προαιρετικό ή δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

1η και 2η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ΕΝ ΠΛΩ:

Συγκέντρωση των κ.κ. εκδρομέων στις 18.00 και αναχώρηση για Πάτρα, όπου μετά τους σχετικούς τελωνειακούς ελέγχους επιβιβαζόμαστε στο πλοίο. Απολαύστε τους χώρους του πλοίου, bar, café, casino ή ξεκουραστείτε.

3η μέρα ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ:

Άφιξη στο λιμάνι της Ιταλίας και άμεση αναχώρηση για Νυρεμβέργη. Διασχίζουμε όμορφες διαδρομές της Βόρειας Ιταλίας, του Τιρόλο και της Βαυαρίας και τέλος το βράδυ φτάνουμε στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΛΥΜΠΕΚ:

Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά χανσεατική πόλη Λύμπεκ γνωστή ως η Κυρά της Βαλτικής. Από μεγάλη απόσταση αντικρίζει κανείς τους πύργους του ναού της Παναγίας, ένα από τα πολλά κτίρια γοτθικής αρχιτεκτονικής, χτισμένος δίπλα στο ιστορικό, αναγεννησιακό Δημαρχείο, χώρος οικονομικής εξουσίας πάνω από 400 χρόνια, την εποχή της παντοκρατορίας της πόλης σε ολόκληρη την Βαλτική. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα ΛΥΜΠΕΚ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ:

Πρόγευμα και αναχωρούμε για Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας. Η διαδρομή μας εκπληκτική, γέφυρες που ενώνουν νησιά, πλοίο που θα μας περάσει από Γερμανία στη Δανία κλπ, μοναδικά τοπία θα μας φέρουν στην Κοπεγχάγη νωρίς το απόγευμα. Χτισμένη πάνω σε δύο νησιά που συνδέονται με πέντε γέφυρες, η Κοπεγχάγη, είναι πόλη που αγαπά τις σύγχρονες τάσεις κι επιβραβεύει την εναλλακτική σκέψη, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως η παραλία δεν βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά στη μέση της! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και η πρώτη γνωριμία με την πόλη ξεκινά. Ο διάσημος πεζόδρομος Stroget ο οποίος καταλήγει στη μεγάλη πλατεία Kongens Nytorv, είναι γεμάτος με καταστήματα γνωστών οίκων μόδας, αλλά και εναλλακτικών νέων σχεδιαστών, ενώ ο παράλληλος δρόμος Straedet με τα καφέ, τις αντίκες και τις γκαλερί θα σας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο στο μοντέρνο ευ ζην της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

6η μέρα ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ:

Ξεκινώντας μετά το πρωινό την ξενάγηση μας από το νησί Ama με τους κήπους των Ολλανδών και το πανεπιστήμιο, θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Ιησού Σωτήρα με το εντυπωσιακό καμπαναριό ύψους 90μ και τα 400 εξωτερικά σκαλιά ως την κορυφή!, το Μεγάλο Κανάλι με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την promenade στο Sydhaven, εκεί που η σύγχρονη πόλη σφύζει από ζωή με τα εμπορικά κέντρα και τα ατμοσφαιρικά καφέ. Θα συνεχίσουμε ως το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε εξωτερικά το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, την γλυπτοθήκη Carlsberg και το ρολόι – θερμόμετρο των τεσσάρων εποχών. Θα απολαύσουμε την πλατεία Δημαρχείου με το άγαλμα του πιο αγαπημένου Δανού, Hans Christian Andersen και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.
Συνέχεια για το Amalienborg, την κατοικία της βασιλικής οικογένειας, την πανέμορφη πλατεία των ανακτόρων και την εκκλησία Fredericks Kirke σε στυλ ροκοκό. Η θέα προς την όπερα και το λιμάνι της βασιλικής οικογένειας είναι μαγευτική! Το άγαλμα της θεάς Gefion με το εντυπωσιακό συντριβάνι, η αγγλικανική εκκλησία St Alban’s και το πάρκο του Β’ παγκοσμίου πολέμου με τα αμέτρητα γλυπτά είναι ο επόμενος σταθμός μας. Θα συνεχίσουμε με μια πανοραμική βόλτα για να θαυμάσουμε εξωτερικά τον βοτανικό κήπο, το κάστρο Rosenberg και το υπέροχο κτήριο της εθνικής πινακοθήκης. Καθ’ οδόν για το Nordhavnen θα δούμε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και φυλακές του 19ου αι. για να καταλήξουμε στη Μικρή Γοργόνα- το σύμβολο της πόλης, που μας περιμένει πάντα εκεί για μια μοναδική φωτογραφία!! Η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή, αφού μεταφερόμαστε στο δημοφιλές κτήριο της Βουλής για να θαυμάσουμε εξωτερικά την υπέροχη αρχιτεκτονική του και να επισκεφτούμε τον κήπο της εθνικής βιβλιοθήκης με το άγαλμα του γνωστού Δανού φιλοσόφου Kierkegaard. Τα ανάκτορα Christiansborg και το παλιό χρηματιστήριο σε ρυθμό Ολλανδικής Αναγέννησης είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά της πόλης! Καταλήγουμε στο δημοφιλές Nyhavn, αγαπημένο σημείο της πόλης του Hans Christian Andersen. Θα θαυμάσουμε την πλατεία των βασιλέων και το ξεχωριστό βασιλικό θέατρο πριν επιβιβαστούμε για μια υπέροχη κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπεγχάγης! Οι χαρακτηριστικές χαμηλές γέφυρες, το Μαύρο Διαμάντι, η μποέμ συνοικία Christianhavn και το υπέροχο μουσείο Thorvaldsen με τις τοιχογραφίες, αποδεικνύουν ότι η κρουαζιέρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ξενάγησης, αφού μόνο έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε όλες αυτές τις ομορφιές! Στο ελεύθερο απόγευμα , σας προτείνουμε μια βόλτα στο ανοιχτό πάρκο ψυχαγωγίας Tivoli, μοναδικό στο είδος του και μια εξερεύνηση στα σοκάκια της Stroget τον χαρακτηριστικό πεζόδρομο. Ώρα για ψώνια, περιπλάνηση κ μια παραδοσιακή δανέζικη μπύρα!

7η μέρα ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ – ΟΣΛΟ:

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη Δανία και αφού περάσουμε τα στενά του ΟΡΕΣΟΥΝΤ μέσω της μεγαλύτερης γέφυρας της Ευρώπης, τη γέφυρα του ΜΑΛΜΟ που αποτελείται από υποθαλάσσια γαλαρία και κρεμαστή γέφυρα συνολικού μήκους 7,845 μ, ένα επίτευμα μηχανικής , θα βρεθούμε στη Σουηδία. Άλλη μια ημέρα με καταπληκτική διαδρομή. Θα περάσουμε πρώτα για κάποια χιλιόμετρα από Σουηδία και θα δούμε πανοραμικά το Γκέτεμποργκ, μια Σουηδική παραθαλάσσια πόλη. Τέλος περνάμε στη Νορβηγία και καταλήγουμε στο Όσλο, την πρωτεύουσα της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η μέρα ΟΣΛΟ και προαιρετική κρουαζιέρα στα φιόρδ:

Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του Όσλο. Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας που το χειμώνα αποτελεί πόλο έλξης των σκιέρ, το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε μια διαφορετική πόλη με το θερμόμετρο να ανεβαίνει και να μην «σοκάρει» τους επισκέπτες της. Στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ, αριστοτεχνικά χτισμένο και απλωμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων, η πόλη (πλαισιωμένη από 40 νησιά) βρίθει από ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές, ανάμεσα στις οποίες πράσινοι λόφοι και βουνά, ένα άγριο δάσος με όχι μία, ούτε δύο, αλλά…343 λίμνες! Όμως, το βλέμμα του περιπατητή θα τραβήξει πρωτίστως το κέντρο της που το καλοκαίρι σφύζει από το πολύχρωμο ανθρώπινο σμάρι. Κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας βρίσκονται αριστοκρατικά κτίρια όπως ο Καθεδρικός Ναός, το πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο, το Εθνικό Θέατρο και η Βασιλική Κατοικία. Κι αν το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, διάσημο και πολυφωτογραφισμένο εξαιτίας της απονομής των Νόμπελ Ειρήνης είναι μια πρώτης τάξεως τουριστική ατραξιόν, ένα σωρό από νεόκτιστα κτίρια παραδίδουν μαθήματα αστικής πρωτοπορίας σε νεοφώτιστους αρχιτέκτονες και λάτρεις του design. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, η Όπερα που στο σχήμα της θυμίζει παγόβουνο, αλλά και το πρόσφατο στολίδι της πόλης, το Μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Edvard Munch, εντυπωσιάζουν με τις καθαρές μινιμαλιστικές γραμμές τους. Για τη συνέχεια προτείνουμε κρουαζιέρα στα φιορδ της πόλης, για μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ή χρόνος ελεύθερος για αγορές και βόλτες στην αριστοκρατική κεντρική οδό Καρλ Γιόχαν, μουσεία φαγητό και ποτό στα μπαρ της προκυμαίας Άκερμπρύγκε είναι μερικές μόνο από τις αναρίθμητες επιλογές για μια υπέροχη μέρα στο καλοκαιρινό Όσλο.

9η μέρα ΟΣΛΟ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ:

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Σουηδία, για τη Στοκχόλμη. Συνεχίζοντας το υπέροχο αυτό ταξίδι στην Σκανδιναβία αφήνουμε τη Νορβηγία και κατευθυνόμαστε οδικώς μέσω της λίμνης Βένερν, για την «πόλη ανάμεσα στις γέφυρες», όπως σημαίνει το όνομά της, την εκπληκτική Στοκχόλμη! Τοποθετημένη στρατηγικά πάνω σε 14 νησιά που ενώνονται με περισσότερες από 50 γέφυρες ανάμεσα στη λίμνη Malaren και τη Βαλτική. Διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη.

10η μέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΕΛΣΙΝΚΙ:

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Στοκχόλμη, μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες. Έξω από την πόλη στα ανατολικά και κατά μήκος της ακτής, βρίσκεται η αλυσίδα νησιών του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης. Όλα τα αξιοθέατα που θα δούμε σήμερα βρίσκονται κοντά μεταξύ τους – δηλαδή θα μπορούσε κανείς να τα δει και περπατώντας. Αν θεωρείτε υπερβολή ότι η Στοκχόλμη είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου, τότε σίγουρα θα παραδεχθείτε ότι είναι μια από τις ομορφότερες. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την Γκάμλα Σταν, την παλιά πόλη, τις ιστορικές εκκλησίες, το φημισμένο Δημαρχείο του 16ου αι. με τη χρυσή του αίθουσα, όπου γίνεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων με Νόμπελ, τη Βουλή, την Όπερα, καθώς και το εντυπωσιακό, μονοθεματικό μουσείο Βάσα με το ομώνυμο πλοίο, που βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι κατά τον 17ο αι. και ανελκύθηκε μετά από 333 χρόνια παραμονής στο βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης. Το απόγευμα θα επιβιβασθούμε σε πλοίο για μια απολαυστική κρουαζιέρα στη Βαλτική και το Σουηδικό Αρχιπέλαγος με τα 24.000 νησιά. Τελικός προορισμός μας θα είναι το Ελσίνκι στη Φινλανδία. Η Βαλτική Θάλασσα είναι βραχίονας του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, ο οποίος περικλείεται από τη Σκανδιναβική Χερσόνησο, τις ηπειρωτικές χώρες της Βόρειας, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και τη Δανία. Χώρες που βρέχονται από τη Βαλτική είναι οι Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία. Το ταξίδι μας θα διαρκέσει όλο το βράδυ. Όσο υπάρχει φως θα μπορούμε να απολαύσουμε τα υπέροχα τοπία, τα καταπράσινα νησιά και την άγρια ομορφιά της Βαλτικής Θάλασσας. Διανυκτέρευση στο πλοίο στη Βαλτική.

11η μέρα ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΑΛΙΝ:

Αποβίβαση στη Φινλανδία και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην «κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό, την υπέροχη κεντρική πλατεία με το Πανεπιστήμιο και τη Βιβλιοθήκη, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, την «Εκκλησία των Βράχων», μια μοναδική εκκλησία θαμμένη μέσα στον γρανίτη, το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς επίσης και το μνημείο προς τιμήν του Γιαν Σιμπέλιους, του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας. Για λίγο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και επιβίβαση στο πλοίο για Εσθονία, για το Ταλίν. Άφιξη μετά από όμορφη θαλάσσια διαδρομή στην Βαλτική, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

12η μέρα ΤΑΛΙΝ :

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στον λόφο Τούμπεα, όπου θα δούμε το παλιό κάστρο με τον ψηλότερο πύργο της πόλης, το μπαρόκ παλάτι (σήμερα κοινοβούλιο), τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα και θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα της παλιάς και της σύγχρονης πόλης, του λιμανιού και του κόλπου του Ταλίν. Η παλιά πόλη αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Στην πλατεία της αγοράς δεσπόζει το μοναδικό μεσαιωνικό δημαρχείο, εκεί βρίσκεται και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη πάρκο (Kadriorg) με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων και θα επισκεφθούμε το παρακείμενο μουσείο Ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου. Θα δούμε επίσης τα ερείπια του μοναστηριού της Pirita, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η μέρα ΤΑΛΙΝ - ΤΑΡΤΟΥ –ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ- ΚΑΣΤΡΟ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥΡΑΪΝΤΑ – ΡΙΓΑ:

Αναχωρούμε σήμερα για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Τάρτου, την αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιό της, που είναι το αρχαιότερο της Βόρειας Ευρώπης. Επίσης, θα περπατήσουμε στο παλαιότερο τμήμα της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα. Στη συνέχεια θα δούμε το λόφο Ντομ, ένα ρομαντικό πάρκο με τις γεφυρούλες του Αγγέλου και Διαβόλου, τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 13ου αιώνα, του μεγαλύτερου των χωρών της Βαλτικής, καθώς και την πλατεία του Δημαρχείου, που είναι ένα καλοδιατηρημένο παράδειγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα σταματήσουμε επίσης σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, τη Σίγκουλντα, πόλη του αθλητισμού, των πάρκων, των θρύλων και της ιστορίας. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Λετονίας, το κάστρο Τουράιντα. Το όνομά του σημαίνει “Κήπος του Θεού” και κατασκευάστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου της Ρίγας, στη θέση ενός προγενέστερου ξύλινου κάστρου. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το κάστρο κατακτήθηκε από Πολωνούς, Σουηδούς και Ρώσους, ενώ μετά την πυρκαγιά του 1776 καταστράφηκε και ερημώθηκε. Από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάστασή του. Σήμερα αποτελεί το πιο επισκέψιμο κάστρο της χώρας. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για τη Ρίγα, στην οποία θα φθάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η μέρα ΡΙΓΑ – ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ – ΡΙΓΑ:

Πρωινή περιήγηση στην καλύτερα διατηρημένη πόλη της Ευρώπης. Κτισμένη σε μία πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Daugava, η πόλη απαντά στη γραφικότητα του Ταλίν και του Βίλνιους με τη δική της εντυπωσιακή art nouveau αρχιτεκτονική, την ιστορική παλιά συνοικία Vecriga και τα μεγάλα, πανέμορφα και καταπράσινα πάρκα, κατά μήκος της παλιάς μεσαιωνικής τάφρου, στα οποία η Ρίγα οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της. Τη χάρη της πόλης συμπληρώνει η λαμπερή νυχτερινή της ζωή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε υπέροχα γοτθικά μνημεία, κτήρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, την πλατεία του δημαρχείου και την πλατεία του καθεδρικού. Θα κλείσουμε την ξενάγησή μας με μία βόλτα στο νεότερο τμήμα της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τα καλύτερα δείγματα της αρχιτεκτονικής art nouveau, έργα του σπουδαίου Michail Eisenstein. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Γιούρμαλα – το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής. Πρόκειται για μια περιοχή μήκους 32 χιλιομέτρων και πλάτους 3 χιλιομέτρων, με υπέροχες παραλίες από λευκή άμμο, που βρίσκεται ανάμεσα από τον Κόλπο της Ρίγας της Βαλτικής Θάλασσας και τον ποταμό Λιέλουπε. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτα, αγορά σουβενίρ κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ρίγα. Διανυκτέρευση.

15η μέρα ΡΙΓΑ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΡΟΥΝΤΑΛΕ – ΣΙΑΟΥΙΛΑΪ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ:

Αναχωρούμε σήμερα για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το μαγευτικό Βίλνιους. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, τα ανάκτορα του Ρούνταλε , από τα ομορφότερα της Ευρώπης, τα οποία εντυπωσιάζουν με τις απέριττες γραμμές και το πλούσιο εσωτερικό τους σε ρυθμό ροκοκό, έργο του φημισμένου καλλιτέχνη Ραστρέλι. Αφού περάσουμε στη Λιθουανία, θα σταματήσουμε στον Λόφο με τους Σταυρούς. Στον λόφο αυτό εκατοντάδες σταυροί τοποθετήθηκαν από πιστούς κατά τον 19ο αιώνα. Παρόλο που καταστράφηκαν από το Σοβιετικό καθεστώς, σήμερα βρίσκονται εδώ περίπου 50.000 σταυροί, πολλοί από τους οποίους φέρουν σύμβολα της προχριστιανικής, παγανιστικής λατρείας της Λιθουανίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα κατευθυνθούμε προς την πόλη Σιαουλιάι, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, στον κεντρικό πεζόδρομο της οποίας βρίσκονται πολλά καταστήματα και εστιατόρια. Στάση για καφέ ή φαγητό και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, το Βίλνιους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η μέρα ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΤΡΑΚΑΪ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ :

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική πόλη Τρακάι, την πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας και αγαπημένο τόπο αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας, του 14ου αιώνα, κτισμένο πάνω στα νησιά της λίμνης Γκάλβε, καθώς και το μουσείο . Επιστροφή στο Βίλνιους, που αποπλανεί τον επισκέπτη με τη γοητεία της όμορφης και μαγευτικής παλιάς του πόλης, της μεγαλύτερης των χωρών της Βαλτικής, με τη γραφική μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τη διακόσμηση της οποίας επιμελήθηκαν περισσότεροι από 200 τεχνίτες της εποχής, το πανεπιστήμιο του Βίλνιους, που ιδρύθηκε το 1579 και είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και την εκκλησία της Αγίας Άννας, το κόσμημα της λιθουανικής γοτθικής αρχιτεκτονικής. Θα περπατήσουμε στην πλατεία του καθεδρικού, την πλατεία του δημαρχείου, θα δούμε την πύλη της Αυγής και τον εντυπωσιακότερο ορθόδοξο ναό της πόλης και θα επισκεφθούμε το μουσείο του Βίλνιους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η μέρα ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ:

Σήμερα θα αφήσουμε τη Λιθουανία και θα πάμε για Πολωνία. Μετά από ενδιαφέρουσα διαδρομή θα φτάσουμε το απόγευμα στην Βαρσοβία και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

18η μέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ :

Πρόγευμα και η σημερινή ξενάγηση θα αρχίσει από την παλιά πόλη Βιλανώφ που είναι διατηρητέα και υπό την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περπατώντας στα στενά γραφικά δρομάκια και διασχίζοντας τις ιστορικές πλατείες του Κάστρου και της Αγοράς θα δούμε το Παλάτι – Κάστρο, το μνημείο του βασιλιά Σιγισμούδου του Γ΄, τις ωραίες εκκλησίες, ανακαινισμένα όμορφα μεσαιωνικά πολύχρωμα οικοδομήματα και τα παλιά τείχη της πόλης. Στη συνέχεια το σπίτι της Μαντάμ Κιουρί, την εκκλησία του Αγίου Σταυρού, όπου φυλάσσεται η καρδιά του Σοπέν. Θα διασχίσουμε τη μεγάλη και αριστοκρατική Βασιλική λεωφόρο που θα μας φέρει στο πάρκο Λαζιένκι. Εκεί θα δούμε το μνημείο του Σοπέν και το παλάτι στο νερό. Για τη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για προσωπικές επιλογές. Διαν/ση.

19η μέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ:

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για Μπρατισλάβα, όπου φτάνουμε το απόγευμα αργά. Περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας που είναι κτισμένη πάνω στις όχθες του Δούναβη. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου, η κεντρική πλατεία, οι όμορφοι πεζόδρομοι, η Όπερα, ο Δούναβης κλπ. θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον μας. Τέλος τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

20η μέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΛΕΞΙΝΑΚ:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σερβία μέσω Ουγγαρίας, για να καταλήξουμε το βράδυ στην πόλη ΑΛΕΞΙΝΑΚ όπου θα διανυκτερεύσουμε

21η μέρα ΑΛΕΞΙΝΑΚ – ΑΘΗΝΑ:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την επιστροφή μας στην Αθήνα γεμάτοι από εικόνες, εντυπώσεις και υπέροχες στιγμές από την μοναδική αυτή εκδρομή.

Κατ΄άτομο σε δίκλινο 2.330 €

Κατ’άτομο σε μονόκλινο 3.280 €

Κατ΄άτομο σε τρίκλινο 2.150 €

•ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤO ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ