Ξενάγηση προορισμού

13ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ

ΠΡΟΚΟΠΙ-ΚΟΡΑΜΑ-ΑΒΑΝΟΣ-ΣΙΝΑΣΟΣ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΚΑΡΒΑΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Περιλαμβάνονται:

 • •Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς - Ηράκλειο σε οικονομική θέση με Μινωικές
 • •Εννέα(9) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Τουρκία
 • •Πρωινά & ένα(1) γεύμα ημερησίως στην Τουρκία (ημιδιατροφή)
 • •Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*στην Κομοτηνή με πρωινό
 • •Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*στην Καβάλα με πρωινό
 • •Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν από Αθήνα
 • •Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με πρόγραμμα
 • •Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στην Τουρκία
 • •Συνοδός του γραφείου μας
 • •Ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης

Not Included

 • •Ο φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα
 • •Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • •Προσωπικά έξοδα
 • •Γεύματα στην Ελλάδα
 • •Ποτά & αναψυκτικά στα γεύματα στα ξενοδοχεία στην Τουρκία
 • •Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η ημέρα: Δευτέρα 22/07 Ηράκλειο – Πειραιάς

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου , παραλαβή των εισιτηρίων, επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών και αναχώρηση στις 21:00π.μ. για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Τρίτη 23/07 Πειραιάς –Κομοτηνή

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν που θα μας περιμένει έξω από το καράβι και αναχωρούμε με προορισμό την Κομοτηνή, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τετάρτη 24/07 Κομοτηνή - Σαφράμπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό τη Σαφράμπολη. Αφού κάνουμε στάση στο τελωνείο των Κήπων για τον τελωνειακό μας έλεγχο, θα συνεχίσουμε για Κεσάνη και Ραιδεστό, όπου θα κάνουμε στάση για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια περνώντας περιφερειακά την Κωνσταντινούπολη και τη γέφυρα πάνω από το Βόσπορο, θα περάσουμε στην Ασιατική πλευρά συνεχίζοντας για το Izmit, τη Νικομήδεια, το μαγευτικό βουνό Μπολού και από εκεί στην ορεινή Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πέμπτη 25/07 Σαφράμπολη – Σαμψούντα

Πρωινό και αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην παλιά Θεοδωρούπολη, τη σημερινή Σαφράμπολη. Είναι μία γραφική, διατηρητέα κωμόπολη, φημισμένη για την καλλιέργεια του ΄΄κρόκου΄΄ του γνωστού μπαχαρικού σαφράν, από το οποίο πήρε και το όνομά της. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας για να γνωρίσουμε την Αμάσεια. Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη χτισμένη σ΄ένα φαράγγι του ποταμού Γιεσιλιρμάρκ, πρωτεύουσα του βασιλείου των Μιθριδατών κατά την ελληνιστική περίοδο και γενέτειρα του Στράβωνα. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για τη Σαμψούντα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παρασκευή 26/07 Σαμψούντα - Τραπεζούντα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με επίσκεψη στη συνοικία της Αγίας Τριάδας όπου υπήρχαν ελληνικά σχολεία, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωνείο, το μεικτό Νηπιαγωγείο, το Παρθεναγωγείο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Τραπεζούντα. Θα επισκεφτούμε τα τείχη της πόλης, την Αγία Σοφία και τα θέρετρα Σοούκ-σου όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο κέντρο όπου θα δούμε τον Άγιο Ευγένιο, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το Φροντιστήριο, το αρχοντικό Θεοφύλακτου και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σάββατο 27/07 Τραπεζούντα – Ματσούκα – Παναγία Σουμελά

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε προς την καρδιά του Πόντου στην ορεινή επαρχία της Ματσούκας. Εκεί θα επισκεφτούμε την ιστορική σταυροπηγιακή μονή της Παναγίας Σουμελά για προσκύνημα στην Ιερή εικόνα Της, που αποτελεί σύμβολο για τους Έλληνες του Πόντου .Είναι ένα μοναστήρι του 14ου αιώνα, λαξευμένο σε βράχο ύψους 1300μ. στο όρος Μελά των Ποντιακών Άλπεων, το οποίο πραγματικά κρέμεται στον αέρα. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα σταματήσουμε στους πρόποδες του βουνού, στης ‘’Τρίχας το Γεφύρι΄΄. Είναι το θρυλικό γεφύρι του Πόντου, που σύμφωνα με το τραγούδι χτίστηκε με την ανθρωποθυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα την οποία θυσίασε στα θεμέλιά του για να στεριώσει το γιοφύρι. Αφού απολαύσουμε τη φύση, θα επιστρέψουμε στην Τραπεζούντα για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κυριακή 28/07 Τραπεζούντα – Σεβάστεια

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Σεβάστεια ή Sivas, χτισμένη σε υψόμετρο 1275μ. στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Άλυ. Θα έχουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς θα κινηθούμε στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Δευτέρα 29/07 Σεβάστεια – Καισάρεια - Άβανος

Μετά το πρωινό θα περπατήσουμε στην πόλη της Σεβάστειας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Καισάρεια όπου θα έχουμε περιήγηση πόλης. Θα επισκεφτούμε το Ελληνικό χωριό Μουταλάσκι όπου βρίσκεται η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για την Άβανο, την πόλη που είναι χτισμένη στην καρδιά της Καππαδοκίας, στις όχθες του Άλυ ποταμού, φημισμένη για τα κεραμικά της και τα υφαντά της. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Τρίτη 30/07 Καππαδοκία

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με πρώτο σταθμό την Κοιλάδα του Κοράματος, η οποία θα μας εντυπωσιάσει με τις υπόσκαφες λαξευμένες εκκλησίες και το φαράγγι των Νεραϊδένιων καπνοδόχων. Θα συνεχίσουμε για τη Σινασό, όπου θα δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης και το παλιό Ελληνικό αρχοντικό σπίτι που σήμερα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο. Επόμενος σταθμός το Προκόπι όπου θα περπατήσουμε στα στενά της όμορφης πόλης για να επισκεφτούμε το σπίτι και το στάβλο που έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος .Τέλος θα συνεχίσουμε για το κάστρο του Ουτσχισάρ, όπου θα δούμε την Αρχαϊκή πολυκατοικία και την Κοιλάδα με τους Περιστερώνες. Αναχώρηση για την Άβανο , τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Τετάρτη 31/07 Καππαδοκία

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με πρώτη επίσκεψη στην Καρβάλη, τη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου. Στην περιοχή υπάρχει σημαντικός αριθμός παρεκκλησίων, ναών, λαξευτών οικιών, και υπογείων λαβυρινθοειδών στοών μεγάλου μήκους. Καθ΄οδόν θα επισκεφτούμε την κοιλάδα των μοναστηριών, όπου θα θαυμάσουμε το απίστευτο τοπίο. Συνεχίζοντας την πανέμορφη διαδρομή μας, θα φτάσουμε στην κοιλάδα του Περιστρέμματος [Ihlara] με τις υπόσκαφες εκκλησίες και τα υπέροχα χρώματα, λαξευμένες στους βράχους. Αφού θαυμάσουμε το απίστευτο τοπίο, θα κατευθυνθούμε προς τη βόρεια πλευρά του τριγώνου της Καππαδοκίας, που περιλαμβάνει την υπόγεια πολυόροφη πόλη της Μαλακοπής . Η αρχαία πόλη της βυζαντινής περιόδου, ήταν για αιώνες θαμμένη σχεδόν 100 μ. κάτω από την επιφάνεια της γης, και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1963. Η ανασκαφή έφερε στο φως ένα τεράστιο δίκτυο διαδρόμων που συνέδεε χώρους όπως κουζίνες, στάβλους, σπίτια, εκκλησίες ακόμη και σχολεία , και θα μπορούσε να φιλοξενήσει 20.000 ανθρώπους, ζώα και προμήθειες. Μαγεμένοι από το τοπίο, αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Πέμπτη 01/08 Άβανος – Λίμνη Τάτα - Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Πόλη, διανύοντας τα οροπέδια της Ανατολίας και της κεντρικής Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Λίμνη Τάτα, τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας και μια από τις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου. Τέλος, αργά το απόγευμα άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Παρασκευή 02/08 Κωνσταντινούπολη - Καβάλα

Μετά το πρωινό, επίσκεψη – προσκύνημα στο Πατριαρχείο, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί), μία από τις μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές του κόσμου με τα 5000 καταστήματα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε ανάμεσα από χιλιάδες προϊόντα όπως κοσμήματα, αντίκες, δερμάτινα, υφάσματα, χαλιά, τουριστικά αναμνηστικά, κεραμικά, προϊόντα ξύλου κλπ. Εν συνεχεία αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη, διέλευση συνόρων και άφιξη στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Σάββατο 03/08 Καβάλα - Πειραιάς

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Πειραιά, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο καράβι των Μινωικών και αναχώρηση για Κρήτη.

14η ημέρα: Κυριακή 04/08 Ηράκλειο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή ανά άτομο: 900€

Διαφορά μονόκλινου: €

Επιβάρυνση στη διαδρομή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο Σε 4κλινη εσωτερική καμπίνα: 15€ ανά /διαδρομή – 2κλινη εσωτερική καμπίνα:40 € ανά άτομο/διαδρομή

**ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ
**ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ