Ξενάγηση προορισμού

13ήμερη οδική εκδρομή από Ηράκλειο

Από Πέμπτη 15 Ιουνίου έως Τετάρτη 28 Ιουνίου

Σαμψούντα -Τραπεζούντα -Παναγία Σουμελά – Σεβάστεια – Προκόπι – Κόραμα – Άβανος – Σινασό – Denizli – Μαλακοπή – Καρβάλη – Αλάτσατα – Τσεσμέ

Περιλαμβάνονται:

 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς - Ηράκλειο σε οικονομική θέση με Μινωικές
 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Τσεσμές – Χίος σε οικονομική θέση
 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος - Πειραιάς σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
 • • Εννέα(9) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Τουρκία
 • • Πρωινά & ένα(1) γεύμα ημερησίως στην Τουρκία (ημιδιατροφή)
 • • Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*στην Κομοτηνή με πρωινό
 • • Ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα
 • • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν από Αθήνα
 • • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με πρόγραμμα
 • • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στην Τουρκία
 • • Συνοδός του γραφείου μας
 • • Ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης

Not Included

 • • Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο στην Κομοτηνή ( 1,5€ ανά διανυκτέρευση/ ανά δωμάτιο)
 • • Προσωπικά έξοδα
 • • Γεύματα στην Ελλάδα
 • • Ποτά & αναψυκτικά στα γεύματα στα ξενοδοχεία
 • • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • •Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • * Ο φόρος τελωνείου από Τσεσμέ 12€/άτομο

1η ημέρα: Πέμπτη 15/06 Ηράκλειο – Πειραιάς

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου , παραλαβή των εισιτηρίων, επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών και αναχώρηση στις 21:00π.μ. για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Παρασκευή 16/06 Πειραιάς –Κομοτηνή

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν που θα μας περιμένει έξω από το καράβι και αναχωρούμε με προορισμό τη Λαμία, όπου θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τον Πλαταμώνα, κάνοντας στάση για το μεσημεριανό μας γεύμα. Στη συνέχεια μέσω Θεσσαλονίκης – Καβάλας θα φτάσουμε στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σάββατο 17/06 Κομοτηνή - Σαφράμπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό τη Σαφράμπολη. Αφού κάνουμε στάση στο τελωνείο των Κήπων για τον τελωνειακό μας έλεγχο, θα συνεχίσουμε για Κεσάνη και Ραιδεστό, όπου θα κάνουμε στάση για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια περνώντας περιφερειακά την Κωνσταντινούπολη και τη γέφυρα πάνω από το Βόσπορο, θα περάσουμε στην Ασιατική πλευρά συνεχίζοντας για το Izmit, τη Νικομήδεια, το μαγευτικό βουνό Μπολού και από εκεί στην ορεινή Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κυριακή 18/06 Σαφράμπολη – Σαμψούντα

Πρωινό και αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην παλιά Θεοδωρούπολη, τη σημερινή Σαφράμπολη. Είναι μία γραφική, διατηρητέα κωμόπολη, φημισμένη για την καλλιέργεια του ΄΄κρόκου΄΄ του γνωστού μπαχαρικού σαφράν, από το οποίο πήρε και το όνομά της. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας για να γνωρίσουμε την Αμάσεια. Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη χτισμένη σ΄ένα φαράγγι του ποταμού Γιεσιλιρμάρκ, πρωτεύουσα του βασιλείου των Μιθριδατών κατά την ελληνιστική περίοδο και γενέτειρα του Στράβωνα. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για τη Σαμψούντα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Δευτέρα 19/06 Σαμψούντα - Τραπεζούντα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με επίσκεψη στη συνοικία της Αγίας Τριάδας όπου υπήρχαν ελληνικά σχολεία, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωνείο, το μεικτό Νηπιαγωγείο, το Παρθεναγωγείο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Τραπεζούντα. Θα επισκεφτούμε τα τείχη της πόλης, την Αγία Σοφία και τα θέρετρα Σοούκ-σου όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο κέντρο όπου θα δούμε τον Άγιο Ευγένιο, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το Φροντιστήριο, το αρχοντικό Θεοφύλακτου και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τρίτη 20/06 Τραπεζούντα – Ματσούκα – Παναγία Σουμελά

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε προς την καρδιά του Πόντου στην ορεινή επαρχία της Ματσούκας. Εκεί θα επισκεφτούμε την ιστορική σταυροπηγιακή μονή της Παναγίας Σουμελά για προσκύνημα στην Ιερή εικόνα Της, που αποτελεί σύμβολο για τους Έλληνες του Πόντου .Είναι ένα μοναστήρι του 14ου αιώνα, λαξευμένο σε βράχο ύψους 1300μ. στο όρος Μελά των Ποντιακών Άλπεων, το οποίο πραγματικά κρέμεται στον αέρα. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα σταματήσουμε στους πρόποδες του βουνού, στης ‘’Τρίχας το Γεφύρι΄΄. Είναι το θρυλικό γεφύρι του Πόντου, που σύμφωνα με το τραγούδι χτίστηκε με την ανθρωποθυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα την οποία θυσίασε στα θεμέλιά του για να στεριώσει το γιοφύρι. Αφού απολαύσουμε τη φύση, θα επιστρέψουμε στην Τραπεζούντα για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τετάρτη 21/06 Τραπεζούντα – Σεβάστεια

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Σεβάστεια ή Sivas, χτισμένη σε υψόμετρο 1275μ. στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Άλυ. Θα έχουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς θα κινηθούμε στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πέμπτη 22/06 Σεβάστεια – Καισάρεια - Προκόπι

Μετά το πρωινό θα περπατήσουμε στην πόλη της Σεβάστειας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Καισάρεια όπου θα έχουμε περιήγηση πόλης. Θα επισκεφτούμε το Ελληνικό χωριό Μουταλάσκι όπου βρίσκεται η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το σπίτι και το στάβλο που έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Θα περπατήσουμε στα στενά της όμορφης πόλης και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Παρασκευή 23/06 Προκόπι – Κόραμα – Άβανος – Σινασό - Προκόπι

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με πρώτο σταθμό την κοιλάδα του Κοράματος, η οποία θα μας εντυπωσιάσει με τις υπόσκαφες λαξευμένες εκκλησίες και το φαράγγι των Νεραϊδένιων καπνοδόχων. Θα συνεχίσουμε για το κάστρο του Ουτσχισάρ, όπου θα δούμε την Αρχαϊκή πολυκατοικία και την κοιλάδα με τους περιστερώνες. Συνεχίζουμε για την Άβανο, την πόλη που είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Άλυ, γνωστή για τα καλύτερα πλακάκια της Τουρκίας και τα μοναδικά τοπία. Θα παραμείνουμε στην περιοχή για γεύμα και το απόγευμα θα επισκεφτούμε τη Σινασό, όπου θα δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης και το παλιό Ελληνικό αρχοντικό σπίτι που σήμερα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο Προκόπι , δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Σάββατο 24/06 Προκόπι – Καρβάλη – Ihlara – Μαλακοπή - Προκόπι

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με πρώτη επίσκεψη στην Καρβάλη, τη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου. Στην περιοχή υπάρχει σημαντικός αριθμός παρεκκλησίων, ναών, λαξευτών οικιών, και υπογείων λαβυρινθοειδών στοών μεγάλου μήκους. Καθ΄οδόν θα επισκεφτούμε την κοιλάδα των μοναστηριών, όπου θα θαυμάσουμε το απίστευτο τοπίο. Συνεχίζοντας την πανέμορφη διαδρομή μας, θα φτάσουμε στην κοιλάδα του Περιστρέμματος [Ihlara] με τις υπόσκαφες εκκλησίες και τα υπέροχα χρώματα, λαξευμένες στους βράχους. Αφού θαυμάσουμε το απίστευτο τοπίο, θα κατευθυνθούμε προς τη βόρεια πλευρά του τριγώνου της Καππαδοκίας, που περιλαμβάνει την υπόγεια πολυόροφη πόλη της Μαλακοπής . Η αρχαία πόλη της βυζαντινής περιόδου, ήταν για αιώνες θαμμένη σχεδόν 100 μ. κάτω από την επιφάνεια της γης, και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1963. Η ανασκαφή έφερε στο φως ένα τεράστιο δίκτυο διαδρόμων που συνέδεε χώρους όπως κουζίνες, στάβλους, σπίτια, εκκλησίες ακόμη και σχολεία , και θα μπορούσε να φιλοξενήσει 20.000 ανθρώπους, ζώα και προμήθειες. Μαγεμένοι από το τοπίο, αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Κυριακή 25/06 Προκόπι - Denizli

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για Denizli , μια πόλη κοντά στο Παμούκαλε. Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή με πολλές εναλλαγές τοπίου. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο καραβάν σεράι των Σελτζούκων τούρκων, το Σουλτάν Χάνι, το Ικόνιο με το μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Δευτέρα 26/06 Denizli – Τσεσμές – Χίος

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο και μέσω Σμύρνης θα φτάσουμε στον Τσεσμέ. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Χίο και φτάνοντας, θα μετεπιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στον Πειραιά. Τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

13η ημέρα: Τρίτη 27/06 Πειραιάς – Αθήνα - Ηράκλειο

Φτάνοντας το πρωί στον Πειραιά, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα επισκεφτούμε το αρχαίο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης που είναι και ο τόπος μαρτυρίου του. Αφού ανάψουμε το κεράκι μας, θα παραμείνουμε στη Νέα Μάκρη για καφέ και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο εκπτωτικό χωριό McArthourGlen στα Σπάτα. Είναι το πρώτο και το κορυφαίο εκπτωτικό χωριό της Ελλάδας, με περισσότερα από 100 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά, θα παραμείνουμε για γεύμα(προαιρετικά) και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πειραιά, κάνοντας ενδιάμεση στάση για καφέ. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

14η ημέρα: Τετάρτη 28/06 Ηράκλειο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή ανά άτομο: 735€

Διαφορά μονόκλινου: 300€

Επιβάρυνση στη διαδρομή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο Σε 4κλινη εσωτερική καμπίνα: 15€ ανά /διαδρομή