Ξενάγηση προορισμού

Από Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

ΤΣΕΣΜΕ-ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΜΙΛΗΤΟΣ-ΔΙΔΥΜΑ-ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ-ΜΑΡΜΑΡΙΣ-ΜΑΚΡΗ(ΦΕΤΧΙΓΙΕ)-ΑΝΤΙΦΕΛΛΟΣ-ΜΥΡΑ ΛΥΚΙΑΣ-ΑΣΠΕΝΔΟΣ-ΣΙΔΗ-ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΙΚΟΝΙΟ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Περιλαμβάνονται:

 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς - Ηράκλειο σε οικονομική θέση με Μινωικές
 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Σαλαμίνα - Πειραιάς
 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Χίος σε 4κλινες καμπίνες
 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος - Τσεσμές
 • • Εννέα (9) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στην Τουρκία
 • • Πρωινά & ένα(1) γεύμα ημερησίως στην Τουρκία (ημιδιατροφή)
 • • Μία (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Καβάλα με πρωινό
 • • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πολυτελές πούλμαν από Πειραιά
 • • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με πρόγραμμα
 • • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στην Τουρκία
 • • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
 • • Ομαδική ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης

Not Included

 • • Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο στην Καβάλα
 • • Ποτά & αναψυκτικά στα γεύματα στην Τουρκία
 • • Γεύματα & ποτά στην Ελλάδα
 • • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • • Προσωπικά έξοδα

1η ημέρα: Σάββατο 24/09 Ηράκλειο – Πειραιάς

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών, τακτοποίηση και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Κυριακή 25/09 Πειραιάς –Χίος

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν που θα μας περιμένει έξω από το καράβι και αναχωρούμε για τη Νέα Πέραμο, απ΄όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ με προορισμό τη Σαλαμίνα, το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού. Άφιξη στο λιμάνι και αναχώρηση για το μνημείο Σαλαμινομάχων στο μέρος όπου έλαβε χώρα η ναυμαχία της Σαλαμίνας. Θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Ι.Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ναό της Φανερωμένης του 17ου αι. Απέναντι από το Ναό, βρίσκεται η κατοικία του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού. Στην παραλία του Αγ. Γεωργίου θα σταματήσουμε για μεσημεριανό γεύμα και καφέ και αργότερα, θα επιστρέψουμε στην Αττική. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

3η ημέρα: Δευτέρα 26/09 Χίος – Τσεσμέ – Σμύρνη – Έφεσος – Κουσάντασι

Άφιξη το πρωί στη Χίο και άμεση μεταβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει μετά από 45 λεπτά στον Τσεσμέ. Αμέσως μετά τους σχετικούς τελωνιακούς ελέγχους θα έχουμε ολιγόωρη παραμονή στον Τσεσμέ, όπου κατά τη αρχαιότητα βρισκόταν η αρχαία ιωνική πόλη Ερυθρές. Η περιοχή της σημερινής πόλης λεγόταν Κύσος. Θα επισκεφθούμε τον πρόσφατα ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Σμύρνη, την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1922. Στο νεοκλασικό μέγαρο του Καπετανάκη, στεγάζεται σήμερα το Ελληνικό προξενείο πάνω στην διάσημη προκυμαία της πόλης, το οθωμανικό μπαρόκ Διοικητήριο και ο Μαυριτανικής αρχιτεκτονικής Πύργος Ωρολογίου, το σύμβολο της πόλης και το Καρατάσι. Επίσης οι ελληνικές γειτονιές θα είναι κάποια από τα ενδιαφέροντα που θα δούμε στη Σμύρνη. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Έφεσο. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολής με τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, τη λεωφόρο των Κουρητών & το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο Κουσάντασι , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τρίτη 27/09 Κουσάντασι – Μίλητος – Δίδυμα – Αλικαρνασσός (Bodrum) - Μαρμάρις

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη Μίλητο, την πρωτεύουσα της αρχαίας Ιωνίας. Μία από τις σημαντικότερες πόλεις του αρχαιοελληνικού πολιτισμού γενέτειρα του Θαλή του Μιλήσιου, του Ιπποδάμου, της Ασπασίας του Περικλή και του Ισίδωρου, όπου θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη με το καλοδιατηρημένο αρχαιοελληνικό θέατρο. Επόμενη μας στάση στο ναό του Διδυμαίου Απόλλωνα, θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ιωνίας και το δεύτερο σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας μετά τους Δελφούς. Τα ερείπια του ναού είναι εντυπωσιακά, καθώς είναι ο μεγαλύτερος ναός που σώζεται από την αρχαιότητα. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την Αλικαρνασσό (Bodrum), όπως ονομάζεται σήμερα (την Μύκονο της Τουρκίας), όπου θα δούμε το Κάστρο των Ιπποτών που σήμερα είναι Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα στην αγορά. Η Αλικαρνασσός κάποτε φιλοξενούσε ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου το Μαυσωλείο, του οποίου σήμερα σώζονται ελάχιστα ίχνη. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Μαρμαρίδα με το υπέροχο μεσαιωνικό κάστρο και την παλιά πόλη, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τετάρτη 28/09 Μαρμάρις – Μάκρη (Φετχιγιέ) – Αντίφελλος (Kas) – Μύρα Λυκίας – Αττάλεια

Μετά το πρωινό μας νωρίς το πρωί, ξεκινάμε με προορισμό την Μάκρη (Φετχιγιέ) . Η Μάκρη στην αρχαιότητα ονομάζονταν Τελμησσός και ήταν η πρωτεύουσα της αρχαίας Λυκίας. Θα μας εντυπωσιάσουν οι αρχαιοελληνικοί λαξευτοί τάφοι πάνω από το αρχαίο θέατρο και η παλιά ελληνική συνοικία της πόλης. Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς την Αντίφελλο, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο κέντρο του αρχαίου οικισμού και αναχώρηση για τα Μύρα της αρχαίας
Λυκίας, γενέτειρα του Αγίου Νικολάου. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο με το καλοδιατηρημένο θέατρο και τους λαξευτούς τάφους του 4ου π.Χ αιώνα, στάση και προσκύνημα στην εκκλησία που ήταν ο τάφος του Αγίου Νικολάου. Το απόγευμα αναχώρηση για την Αττάλεια, ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στην καλοδιατηρημένη παλιά πόλη με τα υπέροχα αρχοντικά της και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πέμπτη 29/09 Αττάλεια – Πέργη – Άσπενδος – Σίδη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη σπουδαιότερη αρχαία πόλη της Αττάλειας την Πέργη, που ήταν πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Θα θαυμάσουμε πολλά αξιόλογα ελληνιστικά και ρωμαϊκά κτήρια, την αρχαία αγορά, το στάδιο, το θέατρο, τα λουτρά κ.α. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Άσπενδο, όπου θα περιηγηθούμε στο πιο καλοδιατηρημένο θέατρο της Μεσογείου, έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα της αρχαιότητας Ζήνων, χωρητικότητας 15.000 χιλ. ατόμων. Επόμενος σταθμός μας η Σίδη, Ροδιακή αποικία όπου ο αρχαίος οικισμός της κατοικήθηκε ξανά από Τουρκοκρητικούς στα τέλη του 19ου αιώνα. Θα θαυμάσουμε το θέατρο και τα ρωμαϊκά λουτρά που σήμερα στεγάζουν το αρχαιολογικό μουσείο. Επιστροφή στην Αττάλεια, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο με την τεράστια συλλογή με αρχαιοελληνικά αγάλματα, που έχουν βρεθεί στις αρχαίες πόλεις της ευρύτερης περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Παρασκευή 30/09 Αττάλεια – Ικόνιο – Προκόπι

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ενδοχώρα, με πρώτο μας σταθμό το Ικόνιο. Θα δούμε πολλά μνημεία, το πάρκο Αλαντίν, τη γαλλική εκκλησία, το μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά και θα καταλήξουμε στο τζαμί Αλαντίν, που χτίστηκε το 1220. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα βάθη της Τουρκίας και θα φτάσουμε στην Καππαδοκία. Καθ΄οδόν θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο καραβάν σεράι των Σελτζούκων τούρκων, το Σουλτάν Χάνι. Τέλος το απόγευμα θα φτάσουμε στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σάββατο 01/10 Προκόπι - Καισάρεια – Προκόπι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Καισάρεια. Περιήγηση και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την κοιλάδα Κιλιτσλάρ με τις υπόσκαφες εκκλησίες, το κάστρο του Ουτσχισάρ, την Άβανο γνωστή για τα καλύτερα πλακάκια της Τουρκίας και τα μοναδικά τοπία, όπως το φαράγγι των Νεραϊδένιων καπνοδόχων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Για τους πιο τολμηρούς, προτείνουμε να γευτούν τις ομορφιές της Καππαδοκίας από ψηλά με αερόστατο, κάνοντας μια οργανωμένη πτήση με οδηγό και να ζήσουν πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία, το χάραμα πριν από το πρωινό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα της εκδρομής.

9η ημέρα: Κυριακή 02/10 Προκόπι – Καρβάλη – Κοιλάδα Ihlara – Μαλακοπή – Προκόπι

Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε τη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου στην Καρβάλη, ενώ καθ΄οδόν θα δούμε την κοιλάδα των μοναστηριών. Στη συνέχεια θα πάμε στην κοιλάδα του Περιστρέμματος (Ihlara) με τις λαξευτές εκκλησίες και τέλος θα κατευθυνθούμε στη βόρεια πλευρά του τριγώνου της Καππαδοκίας, που περιλαμβάνει την υπόγεια πολυόροφη πόλη της Μαλακοπής (Drinkuyu). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Δευτέρα 03/10 Προκόπι – Λίμνη Τάτα - Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Κωνσταντινούπολη, διανύοντας τα οροπέδια της Ανατολίας και της κεντρικής Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Λίμνη Τάτα, τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας και μία από τις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Τρίτη 04/10 Κωνσταντινούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ξενάγηση. Οι στρατοί της αρχαιότητας είχαν την τάση να λεηλατούν την Πόλη αντί να την προικίζουν με καλλιτεχνικούς θησαυρούς, αλλά όλα άλλαξαν με τους Βυζαντινούς, που κόσμησαν τις εκκλησίες και τα παλάτια τους, με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες. Ως εκ θαύματος, πολλοί από αυτούς τους θησαυρούς εξακολουθούν να είναι ακόμη εδώ για να τους θαυμάζουμε εμείς σήμερα. Στο σημερινό μας πρόγραμμα θα ανακαλύψουμε τον μεγαλύτερο θησαυρό της, την Αγία Σοφία, που χτίστηκε με εντολή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ.Χ. με τον ψηλό τρούλο, τον τεράστιο νάρθηκα και τα εντυπωσιακά χρυσά ψηφιδωτά, που συμβάλλουν στην φήμη της ως ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του κόσμου. Θα δούμε επίσης τον βυζαντινό Ιππόδρομο, το αγαπημένο σημείο συνάντησης και διασκέδασης των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Ακολουθεί γεύμα και θα συνεχίσουμε με το παλάτι Τοπ Καπί. Ισχυροί σουλτάνοι, φιλόδοξοι αυλικοί, όμορφες παλλακίδες και ευνούχοι, έζησαν και εργάστηκαν εδώ από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα, όταν το παλάτι ήταν το κέντρο διοίκησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επισκεπτόμενοι τα πολυτελή περίπτερα του παλατιού ρίχνουμε μια ματιά στην συναρπαστική ζωή τους. Στη συνέχεια χρόνος στη σκεπαστή αγορά για τις αγορές μας. (Για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την Πόλη προτείνουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Βόσπορο). Τέλος , επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Τετάρτη 05/10 Κωνσταντινούπολη - Καβάλα

Μετά το πρωινό, επίσκεψη – προσκύνημα στο Πατριαρχείο, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Επόμενη στάση στο Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών. Εν συνεχεία αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη, διέλευση συνόρων και άφιξη στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Πέμπτη 06/10 Καβάλα - Πειραιάς

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Πειραιά, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο καράβι των Μινωικών και αναχώρηση για Κρήτη.

14η ημέρα: Παρασκευή 07/10: Ηράκλειο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.