Ξενάγηση προορισμού

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ -ΚΑΛΠΑΚΙ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – Μ. ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ

Από Τετάρτη 26 έως Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Περιλαμβάνονται:

 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές σε οικονομική θέση
 • • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο EPIRUS PALACE 5* στα Ιωάννινα
 • • Λεωφορείο του γραφείου μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • • Συνοδός του γραφείου μας
 • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

 •  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 •  Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο
 •  Γεύματα και ποτά
 •  Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • Επιβάρυνση για τετράκλινη καμπίνα: 15€ ανά άτομο / ανά διαδρομή
 • Επιβάρυνση για δίκλινη καμπίνα: 30€ ανά άτομο /ανά διαδρομή
 • Επιβάρυνση μονόκλινου: 115,00€

1η ημέρα Τετάρτη 26/10: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Πέμπτη 27/10: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν του γραφείου μας και άμεση αναχώρηση. Στάση για καφέ στη διαδρομή και συνεχίζουμε με προορισμό τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Ιερά μονή Βαρλαάμ. Θα παραμείνουμε στην Καλαμπάκα για μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο Μέτσοβο. Ένα υπέροχο χωριό, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, κτισμένο σε υψόμετρο 1200μ. σ’ ένα τοπίο γεμάτο πράσινο. Ως τόπος καταγωγής ορισμένων εκ των σπουδαιότερων Εθνικών Ευεργετών, δε θα μπορούσε να μη φημίζετε για τη μεγάλη πνευματική του ανάπτυξη. Μπορούμε να θαυμάσουμε τα μουσεία του, τα πετρόκτιστα αρχοντικά, τις παραδοσιακές βρύσες και τα καλντερίμια του. Θα πιούμε το καφεδάκι μας και αργά το απόγευμα, θα αναχωρήσουμε για τον τελικό μας προορισμό τα Ιωάννινα. Θα παραμείνουμε στην όμορφη πόλη για μία πρώτη γνωριμία και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση.

3η ημέρα Παρασκευή 28/10: ΚΑΛΠΑΚΙ – ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά ξεκινάμε για το ηρωικό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το Στρατιωτικό Μουσείο Πολέμου. Το Μουσείο ανεγέρθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εντυπωσιακά εκθέματα – κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου και όχι μόνο. Στον προαύλιο χώρο του θα δούμε βαρέα όπλα του πυροβολικού που χρησιμοποιήθηκαν στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο. Επίσης, θα παρακολουθήσουμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ, με ταυτόχρονη γραφική και ηχητική αναπαράσταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου σε μεγάλο τρισδιάστατο χάρτη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, από τις παλαιότερες και ωραιότερες της Ηπείρου, η οποία είναι περισσότερο γνωστή ως Μονή Μολυβδοσκέπαστου, λόγω των φύλλων μολύβδου που καλύπτουν τη στέγη του καθολικού της. Η Μονή ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα και βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Επόμενος προορισμός μας θα είναι το Μονοδένδρι Ζαγορίου, με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα (ελεύθερη επιλογή) και έπειτα θα περπατήσουμε ως τη Βυζαντινή Μονή της Αγίας Παρασκευής, απ΄όπου θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή χαράδρα του Βίκου. Επιστροφή στα Ιωάννινα, παραμονή στην πόλη για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά) και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Σάββατο 29/10: ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΝΗΣΑΚΙ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το Μουσείο κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη. Τα κέρινα Ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη βρίσκονται εκεί, για να αναπαραστήσουν μεγάλες στιγμές από την σπουδαία Ελληνική ιστορία μας και να μας θυμίσουν μερικές μορφές και γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο. Αμέσως μετά, θα επισκεφτούμε το νησάκι της κυρά Φροσύνης και το σπίτι - μουσείο του Αλή Πασά στη λίμνη Παμβώτιδα (λίμνη Ιωαννίνων). Στο χώρο του θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σεράι, την Ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν και το Βυζαντινό μουσείο και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα στα ταβερνάκια του νησιού (ελεύθερη επιλογή). Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κυριακή 30/10: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΤΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΙΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό μας, τοποθετούμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Άρτας. Θα κάνουμε στάση στο ξακουστό λιθόκτιστο γεφύρι του 17ου αιώνα στον ποταμό Άραχθο, το οποίο έγινε πασίγνωστο από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι, που αναφέρεται στην «εξ ανθρωποθυσίας» θεμελίωσή του. Ο ίδιος όρος αποτελεί επίσης σύγχρονη μεταφορική έκφραση, όταν αναφέρονται σε έργα τα οποία αργούν να ολοκληρωθούν όπως και στο θρύλο του τραγουδιού, («Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν»). Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το Μεσολόγγι, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα σε ταβέρνα της λιμνοθάλασσας(ελεύθερη επιλογή). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Ισθμό της Κορίνθου, όπου θα κάνουμε την τελευταία στάση μας για φωτογραφίες και καφέ. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα Δευτέρα 31/10: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.