Ξενάγηση προορισμού

Κατερίνη – Καβάλα – Παναγία Εικοσιφοίνισσα – Πόρτο Λάγος – Θάσος – Θεσσαλονίκη

Από Παρασκευή 11 έως Τετάρτη 16 Αυγούστου

Περιλαμβάνονται:

 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές σε οικονομική θέση
 • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Κεραμωτή-Θάσο-Κεραμωτή
 • • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Airotel Galaxy Hotel 4* στο κέντρο της Καβάλας
 • • Διαδρομές – περιηγήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • • Διόδια
 • • Συνοδός του γραφείου μας
 • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

 •  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 •  Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο( 3€ ανά δωμάτιο/ ανά διανυκτέρευση)
 •  Γεύματα και ποτά
 •  Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η ημέρα Παρασκευή 11/08: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά την παραλαβή σας με το λεωφορείο μας από προκαθορισμένα μέρη, θα φτάσουμε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο των Μινωικών για τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση στις 21:00 για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Σάββατο 12/08: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ

ΚΑΒΑΛΑ Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πανέμορφη Καβάλα, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Στην παραλία της Κατερίνης θα παραμείνουμε για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό (ελεύθερη επιλογή) και το απογευματάκι θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για τον τελικό μας προορισμό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Καβάλα, τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 13/08: ΚΑΒΑΛΑ –ΘΑΣΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Κεραμωτή, απ΄όπου θα πάρουμε το καραβάκι που θα μας μεταφέρει στο βορειότερο νησί του Αιγαίου, την όμορφη Θάσο. Φτάνοντας στον Λιμένα της Θάσου, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα αναχωρήσουμε για το γύρο του νησιού, κάνοντας στάση στα Λιμενάρια. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη κωμόπολη του νησιού, με όμορφη παραλία, πολλές υποδομές και λιμάνι που δένουν μικρά και μεγάλα σκάφη. Θα παραμείνουμε για μπάνιο και μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Είναι χτισμένο ψηλά πάνω από τη θάλασσα με θέα το Αιγαίο και το Άγιο Όρος, στο οποίο και υπάγεται. Στην ιερά μονή φυλάσσεται κομμάτι Τιμίου Ήλου, μέρος από τα καρφιά της σταύρωσης του Χριστού. Θα προσκυνήσουμε και το απόγευμα θα μεταβούμε στο λιμάνι, για την επιστροφή μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 14/08: ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος. Βρίσκεται σε μία καταπράσινη τοποθεσία, στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος μεταξύ των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Μέσα στη λιμνοθάλασσα, θα δούμε δύο μικρά νησάκια που ενώνονται μεταξύ τους και με τη στεριά με ξύλινες πεζογέφυρες, πάνω στα οποία βρίσκονται τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας της Παντάνασσας, μετόχια της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Θα κάνουμε τη βόλτα μας απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Καβάλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα και βόλτα στην όμορφη πόλη. Θα δούμε το πιο χαρακτηριστικό σημείο και κτίσμα της πόλης το Παλαιό Υδραγωγείο γνωστό και ως Καμάρες, τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Παύλου, το Ιμαρέτ που είναι το στολίδι της πόλης και φυσικά το σήμα κατατεθέν, το περίφημο κάστρο της που δεσπόζει στην κορυφή της χερσονήσου της Παναγίας. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε προς τις βόρειες πλαγιές του Παγγαίου όρους, όπου δεσπόζει το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ευρώπη, η Ιερά Μονή Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας. Θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της που εορτάζει και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Καβάλα. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τρίτη 15/08: ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό μας, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό την όμορφη Θεσσαλονίκη. Θα παραμείνουμε για καφέ και βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια με ενδιάμεσες σύντομες στάσεις στη διαδρομή μας, θα φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα Τετάρτη 16/08: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο:320€ Early Booking (για κρατήσεις μέχρι 12/7)

Κανονική τιμή: 340€

Επιβάρυνση μονόκλινου:100€

Επιβάρυνση τετράκλινης καμπίνας: 15€ ανά άτομο/ ανά διαδρομή