Ξενάγηση προορισμού

Μέγα Σπήλαιο – Αγία Λαύρα – Καλάβρυτα – Ορεινή Ναυπακτία – Γαλαξίδι (Αλευρομουτζουρώματα)

Από την Παρασκευή 24 έως Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

Περιλαμβάνονται:

  • • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές σε οικονομική θέση
  • • Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Ναύπακτο
  • • Λεωφορείο του γραφείου μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • • Συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included

  •  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  •  Ο φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο
  •  Γεύματα και ποτά
  •  Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

1η ημέρα Παρασκευή 24/02: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Σάββατο 25/02: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο και κάνοντας στάση για καφέ, θα φτάσουμε στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Πρόκειται για ένα ιστορικό μοναστήρι και ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στον Ελλαδικό χώρο. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός βράχου πάνω από τη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού, σ΄ ένα τοπίο σπάνιας και άγριας ομορφιάς. Συνεχίζουμε για την ιστορική Αγία Λαύρα, μία από τις αρχαιότερες μονές της Ελλάδας, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην όμορφη πόλη των Καλαβρύτων με τα λιθόκτιστα σπίτια, τις μικρές πλατείες, τα γραφικά καφέ και τις ταβέρνες δίπλα σε σκιερά πλατάνια. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα ( ελεύθερη επιλογή) και αργότερα θα αναχωρήσουμε για την γραφική πόλη της Ναυπάκτου, διασχίζοντας την κρεμαστή γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 26/02: ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ορεινή Ναυπακτία. Θα περάσουμε από τα χωριά Λιμνίτσα, Τερψιθέα, Ελατού και θα φτάσουμε στην Άνω Χώρα, η οποία είναι το σημείο αναφοράς της ορεινής Ναυπακτίας. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια του όμορφου χωριού που ενώνουν τις γραφικές γειτονιές και θα θαυμάσουμε τα πετρόχτιστα σπίτια και την πλακόστρωτη πλατεία. Θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα(ελεύθερη επιλογή) και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Ναύπακτο, για να παρακολουθήσουμε τη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, με πολλές συμμετοχές καρναβαλιστών. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Καθαρά Δευτέρα 27/02: ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Γαλαξίδι, για να γιορτάσουμε τα κούλουμα. Θα περπατήσουμε στο γραφικό χωριό με τα πανέμορφα σπίτια, τις εκκλησίες και τις ιστορικές γωνιές και θα παρακολουθήσουμε το παραδοσιακό καρναβαλικό έθιμο ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ. Θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα (ελεύθερη επιλογή) και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πειραιά, με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, τακτοποίηση στις θέσεις μας και αναχώρηση για Κρήτη. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η ημέρα Τρίτη 28/02: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 230,00€

Τιμή παιδιού (5 - 12 χρόνων) σε δωμάτιο με δύο ενήλικες: 185€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 30,00€

Επιβάρυνση για τετράκλινη εσωτερική καμπίνα: 15€ ανά άτομο /διαδρομή

Επιβάρυνση για δίκλινη εσωτερική καμπίνα: 30€ ανά άτομο /διαδρομή